Zanka

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in, Trooping of the Colour adlı törenle doğum günü kutlandı. Tören esnasında ise korku dolu anlar yaşandı. Bir askerin sıcak havadan dolayı bayılması büyük endişe uyandırırken, doğumdan sonra ilk kez halkın karşısına çıkan Meghan Markle ve Prens Harry çifti törenin ilgi odağı oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trooping of the Colour adı verilen tören ile Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth’in doğum günü kutlandı. Görkemli törene 400'ü aşkın asker, 300 at ve 400 müzisyenin katıldı. Tören sırasında ise bir asker yoğun tempoya ve sıcak havaya dayanamayarak baygınlık geçirdi. Bir anda yere yığılan askere rağmen gösteri devam ederken seyirciler endişeli bakışlarla askerin alandan uzaklaştırılmasını izledi. Yetkililer askerin sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Öte yandan kraliyet ailesinin en yeni üyesi Archie’nin doğumundan beri ortada görünmeyen Sussex Düşesi Meghan Markle ve eşi Harry de törene katıldı. Meghan, eşi Harry, baldızı Kate ve kayınvalidesi Camilla ile aynı faytonda alana gitti.

GELENEKSEL DOĞUM GÜNÜ

17’nci yüzyıldan beri kutlanan Trooping of the Colour aynı zamanda Kraliçe’nin Doğum Günü veya Kral’ın Doğum Günü olarak da biliniyor. O dönemde kim tahttaysa onun doğum günü kutlanırken, bugünün gerçekten hükümdarın doğum günü olması dikkate alınmıyor. Örneğin 93 yaşında olan Kraliçe Elizabeth’in doğum günü tarihi esasen 21 Nisan…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver