Zanka

A Milli Futbol Takımımız 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3. maçında Fransa ile Konya’da karşı karşıya geldi. Şenol Güneş’in öğrencileri muhteşem bir performansla maçı 2-0 kazandı.

Son dünya şampiyonu Fransa, Konya’da büyük hüsrana uğradı. Türkiye A Milli Futbol Takımı karşısında pozisyon bulmakta bile zorlanan Fransa, maçtan 2-0 mağlup ayrıldı.

Bu maç sonucunda Milli Takım tarihinde ilk kez Fransa’ya karşı üstünlük sağladı.

Ay-yıldızlı takımın gollerini 30. dakikada Kaan Ayhan ve 40. dakikada Cengiz Ünder kaydetti.

90+5 dakika oynanan mücadelede Şenol Güneş'in öğrencileri bir dakika olsun mücadeleyi bırakmayarak, büyük takdir topladı. Her şeyini ortaya koyan futbolcularımız sahda yıldız gibi parlarken, Burak Yılmaz'ın kaçırdığı goller de seyirciyi deyim yerindeyse çileden çıkardı.

TRİBÜNLERE KOŞTULAR

Karşılaşmanın ardından teknik direktör Şenol Güneş ve milli futbolcular, saha ortasında galibiyeti kutladı.

Ay-yıldızlı oyuncular, daha sonra tek tek tribünleri dolaşarak taraftarlarla galibiyetin coşkusunu yaşadı.

ŞENOL GÜNEŞ KADRODA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında Fransa ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu mücadeleye Moldova maçına göre üç değişiklikle çıktı.

Tecrübeli teknik adam, Moldova maçında ilk 11'de görev verdiği Deniz Türüç, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Fransa karşısında Cengiz Ünder, İrfan Kahveci ve Kenan Karaman'a şans tanıdı.

Emre Belözoğlu'nun yokluğunda Burak Yılmaz sahaya takım kaptanı olarak çıktı.

“GÜNEŞ” GİBİ PARLADILAR

Milliler, ikinci kez takımın başına geçen Güneş yönetiminde üst üste beşinci galibiyeti aldı.

Güneş'in teknik direktörlüğünde bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yenen A Milli Takım, yılın ikinci maçında Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Antalya oynadığı özel maçlarda Yunanistan'a 2-1, Özbekistan'a da 2-0 üstünlük kuran Türkiye, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise Fransa'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

SIRADA İZLANDA VAR

Öte yandan ay-yıldızlı ekip, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 11 Haziran Salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver