Zanka

RTÜK ve AKP’nin sansür girişimlerine karşı rest çektiği iddia edilen Netflix, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Netflix’in yasaklanacağı ve Netflix’in Türkiye’den çekileceğine yönelik iddialar ortalığı karıştırdı. Bir süre önce “Keşke herkesin Reis'le beş dakika geçirme şansı olsa” sözleriyle tepki çeken Demet Akalın, bu kez çarpıcı bir çıkışta bulundu. Sansüre karşı Akalın, “Bu biraz fazla olmadı mı?” diye sordu…

Dünya çapında milyonlarca abonesi bulunan ve Türkiye’de de çok ciddi bir seyirci kitlesi bulunan Netflix’in, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) sansür girişimleri sonucu Türkiye'deki yapımlarını durdurduğu iddia ediliyordu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in sosyal medya hesabından yaptığı, “SON DAKİKA;  Netflix ve Ak Parti arasındaki pazarlık restleşmeyle bitti. Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?” paylaşımın ardından konu yeniden gündeme yerleşti.

Netflix Türkiye ile ilgili bu gelişmeler sosyal medyanın da gündemine oturdu. Binlerce kişi sansüre karşı tepki gösterdi. Tepki gösteren isimlerden biri de ünlü şarkıcı Demet Akalın oldu.

Konuyla ilgili bir tweet atan Akalın, “Netflix karantinada ruhumuzu kurtardı! İstemeyen satın alıp seyretmez bu biraz fazla olmadı mı? Onca kadına şiddet yasası beklerken! Olmadı! #NetflixTurkiye biz şimdi nereden girip seyredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Akalın’ın paylaşımı, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasındaki yerini aldı. Bu kadar gündem olmasının sebebi ise ünlü şarkıcının iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan yakınlığı oldu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver