Zanka

Türkiye Seyfi Dursunoğlu’nun vefatıyla sarsıldı. Huysuz Virjin karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran usta sanatçının, cenaze töreni için yer ve tarih açıklandı…

Söylediği kantolar ve özel şovlarıyla bir döneme damga vuran Seyfi Dursunoğlu, önceki akşam pnömoni (zatürre) tedavisi gördüğü hastanede vefat etmişti. Haber tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Dursunoğlu’nun cenazesinin yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceğini duyurdu.

 “ÇYDD OLARAK ADINI VE ANISINI YAŞATACAĞIZ”

“Türkan Saylan'ın Çocukları Sizi Unutmayacak” notu ile yazılı bir açıklama yapan ÇYDD, Dursunoğlu’nun cenaze töreni ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Saygıdeğer sanatçımız, kıymetli bağışçımız Seyfi Dursunoğlu'nu (Huysuz Virjin) kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Atatürk sevgisini, eğitime verdiği önemi biliyoruz.

ÇYDD olarak adını ve anısını yaşatacağız. Eğitim hayallerini gerçekleştirecek öğrencilerimizin gözlerindeki ışık ile huzur içinde uyusun. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Cenazesi 20 Temmuz 2020 tarihinde Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir.”

MİRASINI ÇYDD'YE BIRAKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Dursunoğlu, bundan sekiz yıl önce katıldığı bir televizyon programında mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bırakacağını açıklamıştı.

Seyfi Dursunoğlu aynı röportajda bedenini de kadavra olarak bağışladığını açıklamıştı. Vefatının ardından sıkça paylaşılan bu röportajın ardından, usta ismin defnedilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver