Zanka

İstanbul’da kullanımı her geçen gün artan elektrikli scooter kiralama sistemine düzenleme geleceği biliniyor ancak bu düzenlemenin nasıl olacağı hala soru işareti. İBB önceki gün düzenlemeyi içeren bir yönerge hazırlamıştı ancak UKOME kabul etmedi. Düzenleme için iki bakanlıkla koordineli çalışılacak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, elektrikli scooter sektörünün hem bir istihdam alanı hem de AR-GE ve yerli üretime katkı sunabilecek olanaklar barındırması sebebiyle, desteklenmesi ve hukuki bir altyapı kazanması amacıyla yönerge hazırlamıştı.

Firmalar için çok sayıda güvenlik zorunluluğu getiren yönerge; kullanıcılar, işletmeciler ve kamu yararına kapsamlı düzenlemeler getirmeyi hedefliyordu. Yönerge ile beraber bu alanda hizmet veren firmaları lisanslayarak kayıt altına alınacaktı ve her elektrikli scooterın tüm yönlerden görünen bir kimlik numarası olmasını zorunlu kılınması planlanıyordu.

İstanbul'da kullanılan elektrikli scooter'lara getirilecek düzenlemelerle ilgili yönerge İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oybirliği ile reddedildi.

Yönerge üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'yla da koordineli çalışma kararı alındı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver