Zanka

Aylardır İstanbul Bilişim’in internet sitesinden verdikleri siparişlerin gelmesini bekliyordu vatandaşlar. Ancak ne kargo geldi ne de paralarını geri alabildiler. Savcılığa binlerce şikayet gitti, konu Meclis’e bile taşındı. İyi haber bekleyenlere kötü haber geldi, şirket konkordato ilan ettiğini açıkladı…

Türkiye’de teknoloji perakendesi alanında 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren online alışveriş sitesi İstanbul Bilişim’den alışveriş yapan yüzlerce tüketici dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Bilişim ticaret sitesinin tüketicileri mağdur ettiğine yönelik haber Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM'ye taşınmıştı.

Mağdur olan binlerce tüketici dolandırıldığını ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 15 bin kişinin mağdur edildiği düşünülen alışveriş sitesinin sorumluları hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ayrıca şirketin bir şikayet sitesinde 30 bini aşkın şikayeti olduğu da belirtildi.

KONKORDATO İLAN ETTİ

İstanbul Bilişim’den açıklama beklenen açıklama geldi ancak açıklama konkordato ilanıyla birlikte yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KAMUOYU BİLGİLENDİRME

İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, Türkiye genelinde e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye’yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardın dan tüm dünyayı saran Covit-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır, bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir. Konuya vakıf olmayan tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir panik içerisinde firmamız aleyhine haksız bir takım yaptırımlar sağlanması için icra vs.. gibi süreçleri kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi de yitirmemize neden olmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.

Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir.

İstanbul Bilişim , %100 milli sermayeli bir Türk markasıdır. Konkordato başvurumuza aldığımız tedbir kararı ile yeniden yapılandırma sürecimizi başlatmış bulunuyoruz. Yeniden yapılandırma sürecimizin hedefi, tüm çalışanlarımız, finans sektöründe birlikte hareket ettiğimiz partnerlerimiz, iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizin çıkarlarını koruyarak şirketimizin varlığını sürdürmek ve bu süreçten güçlenerek çıkmaktır.

Şirketimizin kaynakları yaşadığımız geçici likidite zorluğunu aşmaya fazlası ile yeterlidir. Bu süreç, markamızın yaşadığı zorlukları geride bırakarak, İstanbul Bilişim’i sağlam adımlarla ileri doğru taşıyacaktır. İstanbul Bilişim’in hedefi, markamıza olan güveni ve yaratılan müşteri memnuniyetini arttırarak sürdürmektir. Bu amaçla başlattığımız yeniden yapılandırma bilgisini kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyoruz.

Geçici süreli bu durumu iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimizin anlayış ve destekleri ile geride bırakacağımıza ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğimize inancımız tamdır. İstanbul Bilişim, perakende sektörünün %100 milli sermayesi ile müşterilerine ve sektöre hizmet etmeye devam edecektir. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen tüm İstanbul Bilişim ailesi ve dostlarına teşekkürü bir borç biliriz”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1193