Zanka

Korona virüs salgını nedeniyle sezon açılmasına rağmen boş kalan tatil cenneti Bodrum, bayram arefesinde doldu taştı. Bodrum girişinde yol kilitlendi, plajlar eski formuna kavuştu…

Aylar sonra ilk kez bu kadar kalabalık olan Bodrum’da bayram coşkusu arife gününden başladı. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen binlerce yerli turist Bodrum’a akın etti.

İlçe girişi başta olmak üzere Bodrum’un şehir içi trafiği durma noktasına geldi. Konaklayacakları otellere ulaşan yerli turistler soluğu mavi sularda aldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yerli turistin 750 bini aştığını söyleyerek ''Bodrum’da inanılmaz bir yoğunluk oluşmaya başladı. Lütfen maske, mesafe, hijyen kurallarına uyalım. Corona virüs (Covid-19) salgını tüm yurtta halen devam ediyor. Lütfen tüm kurallara uygun bir şekilde bayram tatilini geçirelim” dedi.

OTELLER DOLDU TAŞTI

Birçok otel, pandemi sürecinin ardından ilk kez tam doluluğu yakalayabildi. Turizmciler Kurban Bayramı'nda gelen yerli ve yabancı turistler için hijyen kurallarını en üst seviyeye çıkardı.

Otellere giren yerli turistlerin ateş ölçümleri, maske ve hijyen jelleri teker teker dağıtıldı.

''İÇ PAZARDA CİDDİ BİR HAREKETLİLİK VAR''

Bodrum Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alişir Şahin, Bodrum’un doluluk oranlarını yakaladığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bodrum genelinde oteller yüzde 90 doluluk oranlarını yakaladı. İç pazarda ciddi bir hareketlilik var. Turizmde bir heyecan var şu anda. Herkese kazasız belasız bir yolculuk diliyoruz. Biz de bayramda misafirlerimizi bekliyoruz. Dış pazar yeni açıldı, İngiltere’den gelinmeye başladı. Polonya ağustos başında gelmeye başlıyor.

İnşallah eski günlerimize Ağustos ayında döneceğiz gibi görülüyor. Bodrum’daki tesislerin yüzde 90 doluluk oranlarında eskiden yüzde 100 dolu olduğu için 1 milyon turisti buluyordu. Şimdi ise 800 bin kişiyi misafir edeceğiz, ağırlayacağız gibi görünüyor Bodrum’da. Pandemiden dolayı herkes kendi aracını kullandığı için bir yoğunluk oluşacak yani, bu da bize bir bereket olacak.''



Bu içeriğe emoji ile tepki ver