Zanka

Son dakika… 4 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vaka sayısı yeniden bini aştı, iyileşen sayısı vakaların altında kaldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “YENİ HASTA SAYISINDAKİ YÜKSELME CİDDİ. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin. Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Geçen hafta bir ayın ardından 14’e kadar gerileyen vefat sayısı, son günlerde yeniden yükselmeye başladı. Yükseliş bugün bir farkla geriledi. Son verilere göre 18 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 765’e yükseldi. Dün 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Geçen hafta ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı, yavaş yavaş düşüyor. Dün yüzde 8.4’e gerileyen oran, bugün yüzde 8.5 olarak açıklandı.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. İki gündür gerileyen sayı, bugün az farkla yükseldi ve 583 oldu. Dün ağır hasta sayısı 580’di.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan ve bin sınırına dayanan günlük vakalar, bugün de yükseldi ve bini aştı. Son 24 saatte 1.083 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 234 bin 934’e ulaştı. Dün 995 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, iki günlük gerilemenin ve günlük vaka sayısının altında kalmasının ardından, dün artış göstererek birkaç kişi farkla vakaların üzerine çıkmıştı. Bugün gerileyen ve binin altına düşen sayı, vaka sayısının altında kaldı. Son verilere göre 994 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver