Zanka

Corona virüs salgınında tüm dünyada günlük hayatın önemli bir parçası haline gelen maskelerin, kullanıldıktan sonra mutlaka çöpe atılması gerekiyor. Ancak İngiltere’de öyle bir olay yaşandı ki akıllara durgunluk verdi. Bir anne ve kızı fast food zincirinden tavuk kızartması aldı. Eve gelip yemeye başladıklarında küçük kızın boğazına bir şey kaçtı ve az kalsın boğuluyordu. Can havliyle hamle yapan anne, kızının boğazından çıkanı görünce gözlerine inanamadı. Çünkü o şey, tavuk parçasının içinde mavi bir maskeydi…

Türkiye’de de şubeleri bulunan küresel bir fast food zincirinin İngiltere’nin Aldershot kasabasında bulunan şubesinde, sağlık skandalı yaşandı.

3 çocuğuyla şubeye giden 32 yaşındaki Laura Arber, çocuklarıyla yemek için sipariş verdi. Siparişler arasında markanın spesiyali kızarmış tavuk parçaları da bulunuyordu. Genç kadın paketleri de alıp eve gitti.

Yemek sırasında küçük kızı Maddie’nin lokmasını çiğnerken tıkandığını ve öksürdüğünü fark eden Laura Arber, “Kızımın yemek yerken zorlandığını fark ettim. Daha sonra boğulduğunu fark ettim ve hemen elimi ağzına soktum. Maddie’nin boğazında bir şey fark ettim. Elime bakınca tavuk parçasının içinde mavi renkli kullan-at maske gördüm” dedi.

Yaşananların ardından restorana giden Arber bir şok da orada yaşadı. Şube müdürü Arber’e, “Bu ürün bizim mutfağımızda pişmedi” dedi. Yerel basına konuşan Arber, “Bir özür bile dilemedi ve halen tavuk parçaları bu yaşanandan habersiz insanlara sunuluyor. Bu onların da başına gelebilir” dedi.

Olayın ardından konuşan şirketin bir sözcüsü ise şunları söyledi:

“Bu müşterinin deneyimini duyduğumuz için çok üzgünüz. Gıda güvenliği bizim için büyük önem taşıyor ve herhangi bir kusurdan kaçınmak için titiz standartları takip ederek kalite kontrolüne büyük önem veriyoruz.

Konu personelimizin dikkatine sunulduğunda, özür diledik, tam bir geri ödeme teklif ettik ve müşteriden konuyu daha fazla araştırabilmemiz ve etkilenen ürünü izole edebilmemiz için ürünü iade etmesini istedik.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver