Zanka

Son dakika… 5 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar hızla artıyor, iyileşen sayısı günlük vakayı geçemiyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Yeni hasta sayımız, dün önceki güne göre 88, bugünse düne göre 95 arttı. Son 24 saatteki test sayımız yaklaşık 54.000. Toplam test sayısı 5 Milyonu geçti. Bayram ve tatildeki riskin yeni sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Geçen hafta bir ayın ardından 14’e kadar gerileyen vefat sayısı, son günlerde yeniden yükselmeye başladı. Son verilere göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 784’e yükseldi. Dün 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Geçen hafta ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı, yavaş yavaş düşüyordu ancak dün bir yükseliş yaşandı. Önceki gün yüzde 8.4’e gerileyen oran, dün yüzde 8.5’e yükseldi. Bugün ise yeniden yüzde 8,4’e geriledi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. İki gündür gerileyen sayı, dün az farkla yükselmişti. Bugün ise 582’ye düştü. Dün ağır hasta sayısı 583’tü.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyordu. Yeni haftaya yükselişle başlayan ve bin sınırına dayanan günlük vakalar, dün de yükseldi ve bini aştı. Bugün vakalarda korkutan bir artış daha yaşandı. Son 24 saatte 1.178 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 236 bin 112’ye ulaştı. Dün 1.083 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, dün gerileyen ve binin altına düşen sayı, vaka sayısının gerisinde kalmıştı. Bugün iyileşen sayısı arttı ancak vakaları yine geçemedi. Son verilere göre 1.015 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver