Zanka

Son dakika… 6 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Tablo kötünün iyisi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Yeni hasta, vefat ve ağır hasta sayılarımız, zatürreli hasta oranımız; bazı farklarla dünkünden daha az. Fakat bu verilerden hiçbiri yarınki ya da bir hafta sonraki sonuçlar konusunda garanti sunmuyor. İYİ HABERLERE SADECE SIKI TEDBİRLER DAYANAK OLABİLİR.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Geçen hafta bir ayın ardından 14’e kadar gerileyen vefat sayısı, son günlerde yeniden yükselmeye başladı. Bugün ise yeniden düşmesiyle sevindirdi. Son verilere göre 14 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 798’e yükseldi. Dün 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Geçen hafta ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı, geriledi. Önceki gün yüzde 8.5’e yükselen oran dün yeniden yüzde 8,4’e gerilemişti. Bugün oran yüzde 8,3’e geriledi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. İki gün gerilemenin ardından az bir yükseliş yaşayan sayı, dün 582’ye düştü. Bugün ise 580 olarak bildirildi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyordu. İki gündür bini aşan sayılar, bugün az da olsa düşüş gösterdi. Son 24 saatte 1.153 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 237 bin 265’e ulaştı. Dün 1.178 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, son günlerde vaka sayısının altında kaldı. Bugün biraz daha artsa da vaka sayılarını yine geçemedi. Son verilere göre 1.040 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver