Zanka

Beyrut limanında 6 yıldır tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın önceki gün patlamasıyla şehir resmen yıkıldı. Patlama sonrası can kaybı 154’e yükselirken, yaralıların sayısının 5 bini bulduğu söyleniyor. Saldırıyla ilgili herkesin merak ettiği ise dış müdahale olup olmadığı. Konu hakkında Lübnan Cumhurbaşkanı Ayn’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Ayn, patlamanın perde arkasında roket veya bomba olabileceğini söyledi…

Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta 2 bin 750 ton amonyum nitrat bulunan depodaki patlamanın nedenine ilişkin araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Mişel Avn’dan kritik bir açıklama geldi.

Yerel medyada yer alan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Avn, “Patlamanın nedeni henüz belirlenmedi. Bir roket, bomba veya başka bir eylem yoluyla dışarıdan müdahale olasılığı var” diye konuştu.

Soruşturmanın üç seviyede yürütüldüğünü söyleyen Avn, “Öncelikle patlayıcı madde nasıl girdi ve depolandı. Daha sonra patlama sebebinin ihmal ya da kaza olup olmadığı ve son olarak dış müdahale olasılığı geliyor” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver