Zanka

"Biz İYİ Parti olarak bu siyasi hesaba ortak olmayacağız. Cumhur İttifakı içine girmeyiz"

İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk TV’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’e yaptığı ‘eve dön’ çağrısına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek sözlerini değerlendirdi.

Ağıralioğlu, “AK Parti’nin davetini şöyle algıladık. Memlekette bu kadar gücü kuvveti olmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de oylatıp ümidi kendi lehine kullanma fırsatını da eline geçirmiş olmasına rağmen memleketi toparlayamamışsanız, memlekete, milletinize vaat ettiğiniz Türkiye hayalini gerçekleştiremezsiniz, size muhalefetten katılacak insanların size vereceği hiçbir kuvvet bu sözleri gerçekleştirmenizi sağlamaz. Dolayısıyla biz İYİ Parti olarak bu siyasi hesaba ortak olmayacağız” dedi.

“İYİ Parti olarak bir tek teklifimiz var” diyen Ağıralioğlu, şöyle sürdürdü:

* Genel başkanımızın da defalarca zikrettiği, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi. Bunun takdimi, adı mühim değil aslında.

* Esas kast ettiğimiz şey Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamada, memleketi, milleti dertleriyle beraber daha büyük çıkmazlara sokacağına dair bir öngörümüz vardır.

* Buradan dönerlerse iyileştirilmiş parlamenter demokrasi çerçevesinde bir düzelmeye katkı sağlayacağımızı söyledik defalarca. Cumhur İttifakı içine girmeyiz.

* Bu sistemin milletin dertlerine derman olamayacağı 2 yıllık karnesinden görüldü.

* Sistem değiştirilirse bu değiştirilecek olan sisteme katkı sağlayacağız. Davete böyle mukabele ediyoruz.

* Katılmıyoruz ama bu sistemde taşınamaz bir yük olduğuna inandığımız sistemi değiştirip, yerine iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyi inşa edeceğiz derlerse ona İYİ Parti olarak katkı sağlayacağız.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin içerisinde ‘tadilatlar konusunda müzakere edelim’ denildiğinde buna katkı sağlayıp sağlamayacaklarını değerlendiren Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

* Öyle demeyi seviyorlar. Çok büyük bir propaganda eşiği oluştu. ‘Biz bundan döndük’ demek onlar için siyasi mağlubiyettir. 2 sene önce alay-ı vala ile takdim ettiğiniz bir sisteme ‘Ya olmadı, biz bilemedik’ derlerse bu siyasi sicile epey hasar verir. O yüzden buna makyaj demeyi seviyorlar.

* ‘Biraz toparlasak sağını solunu’ demeyi seviyorlar. Kendilerini mutlu hissediyorlarsa öyle demeye devam etsinler. Ama bu memleketi taşımaz bir sistemdir. Taşımadıklarını kabul ettikleri andan itibaren konuşacaklarımıza biz toptan red cephesinde olmadığımızı söyledik.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1