Zanka

Son dakika… 9 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar ve ağır hasta sayısı arttı, iyileşen sayısında yükselme olsa da vaka sayısının yine altında kaldı..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayımız, salgın boyunca en yüksek olduğu dünkü seviyenin biraz altında. Yakın zamanlarda vaka sayılarının en çok arttığı illerimizden Gaziantep'te, son bir hafta içinde, ortalama vaka sayıları %10 düştü. 25 İLİMİZDE son 2 gündür entübe hastamız yok.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyordu. Geçen hafta bir ayın ardından 14’e kadar gerileyen vefat sayısı, son günlerde yeniden yükselmeye başlamıştı ancak bu yükseliş korkulan şekilde olmadı. Son verilere göre 15 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 844’e yükseldi. Dün 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

Geçen hafta ilk kez açıklanan verilere göre yüzde 9.4 olan hastalarda zatürre oranı hafta içerisinde geriledi. Önceki gün yüzde 8,3’e gerileyen oran, dün yüzde 8,1’e kadar indi. Haftanın son gününde bu oran değişmedi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. Önceki gün 580’e gerilemesinin ardından sayı dün 587’ye kadar yükseldi. Ağır hasta sayısı haftayı 596’ya yükselerek kapadı.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, bir yükseliyor bir düşüyordu. Son günlerde binin altına inmeyen vakalar korkutmaya devam ediyor. Dün, önceki güne oranla az da olsa gerileme kaydeden sayı, bugün yeniden yükseldi. Son 24 saatte 1.182 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 240 bin 804’e ulaştı. Dün 1.172 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Binin bir altına inen bir üstüne çıkan sayı, artış gösterse de son günlerde vaka sayısının altında kaldı. Bugün iyileşenlerin sayısı yükseldi ama yine de vaka sayısının altında kaldı. Son verilere göre 1.103 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver