Zanka

Öğrencilerin merakla beklediği LGS birinci yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kontenjanların doluluk oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Selçuk, mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısının geçen yıla göre yüzde 40 oranında arttığını söyledi…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün açıklanan LGS birinci yerleştirme sonuçlarına dair verileri paylaştı.

Sınavsız yerleştirmede birinci basamakta öğrencilerin yüzde 92'sinin ilk üç tercihinden birine yerleştiğini belirten Bakan Selçuk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını açıkladık. Liseye başlayacak öğrencilerimize şimdiden okullarınıza hoş geldiniz diyorum.

Sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liseleri %100 doldu. Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerimizin %99’u ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu lisesine yerleştiler.

Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler.

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerimizin%92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısı birinci tercihine yerleşti. Yerleşemeyen veya yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam ediyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin %82’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir MTA lisesine yerleştiler. Bu liselere yerleşen öğrencilerin sayısı 2019 yılına göre %40 arttı. Meslek liselerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler."

Öte yandan boş kontenjanlar bugün MEB tarafından açıklanacak ve 1. nakil başvuruları bugün başlayacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1