Zanka

Türkiye’de okulların açılıp açılmayacağına yönelik tartışmalar devam ederken, bu tartışmaların benzeri virüsün merkez üssü ABD’de de yaşanıyor. Ülkede eğitime yeniden başlayan liselerde kaydedilen görüntüler herkesi tedirgin etti. Kalabalık koridoruyla olay yaratan lisede şimdiden 9 vaka görüldü. Ülkede Temmuz aynın son iki haftasında 97 binden fazla çocukta virüs tespit edilmesi endişeleri artırıyor…

Dünyanın pek çok yerinde salgın sürerken okulların nasıl açılacağı tartışması sürerken ABD'de bazı eyaletlerde öğrenciler sınıflara dönmeye başladı. Ülke çapında pek çok öğretmen, öğrenci ve veli yüz yüze eğitime erken dönüldüğünü savundu.

Georgia'da bir lisede koridordaki kalabalığın fotoğrafı sosyal medyada yayılmasından kısa bir süre sonra okulda 9 yeni vaka çıktığı haberi geldi.

Öte yandan öğrencilerin büyük bir bölümünün maske takmaması ise dikkat çekti. Yetkililer, maske takmanın kişilerin kendi tercihleri olduğunu belirtti.

ABD Pediyatri ve Çocuk Hastaneleri Akademisi Birliği, çocuklarda yeni tip corona virüs hakkında bir rapor yayımladı. Rapora göre, eyaletler genelinde çocuklarda görülen vakalarda Temmuz ayının son iki haftasında yüzde 40 oranında bir artış olduğu belirtildi ve 97 binden fazla çocuğun Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver