Zanka

Son dakika… 10 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar ve ağır hasta sayısı artarken, iyileşen sayısı günler sonra yeni vakaları geçti... Bakan Koca 60 yaş üstü hastaların oranıyla uyardı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Test sayımız salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranı, ülke geneline bakıldığında, %20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, %35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında kısa süreli bir artışın dışında önemli değişiklikler kaydedilmiyor. Son verilere göre 14 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 858’e yükseldi. Dün 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

İlk olarak yüzde 9.4 olarak açıklanan hastalarda zatürre oranı, günler içerisinde geriledi. Önceki gün yüzde 8,3’e gerileyen oran, iki gündür yüzde 8,1 seviyesindeydi. Yeni haftanın ilk gününde oran yüzde 8,2 olarak bildirildi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. Dün sayı 596’ya kadar yükseldi. Bugün 603’e çıkmasıyla endişelendirdi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, son günlerde binin altına inmiyor. Bir yükselen bir düşen vakalar, dün ufak bir artış göstermişti. Bugün de artış devam etti. Son 24 saatte 1.193 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 241 bin 997’ye ulaştı. Dün 1.182 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Son günlerde sayı, binin üzerinde olsa da vaka sayılarının ne yazık ki altında kalıyordu. Bugün iyileşen sayısı önemli bir yükseliş gösterdi ve günler sonra yeni vaka sayısını geçti. Son verilere göre 1.211 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver