Zanka

Vakaların hızla arttığı illerden biri olan Gaziantep’te, riskli kategoride olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için yeni tedbir kararları alındı. Buna göre Gaziantep’te artık 65 yaş ve üzerindekiler düğünlere gidemeyecek, toplu taşıma ve pazar alışverişi için de saat sınırlaması olacak…

Gaziantep'te artan korona virüs vakaları üzerine valilik bir dizi yeni tedbir aldı. Alınan kararları Vali Davut Gül sosyal medya hesabından duyurdu.

Evlenen çiftin birinci derece yakınları hariç 65 yaş üstü yaşlıların düğünlere gitmesinin yasaklandığını belirten Vali Gül, şunları kaydetti:

* 65 yaş üstü ulu çınarlarımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var. Gaziantep’te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üstü kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

* Toplu taşıma, bulaşma riskini artırdığından sabah 07.00-10.00 ile akşam 17.00 ve 20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00’den sonra sebze-meyve pazarlarına gitmeleri yasaklanmıştır.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver