Zanka

Yeni parti kuracağı iddia edilen CHP’li Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nu resmen bombaladı. Çok konuşulan seçim gecesiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, CHP’nin 13 bin sandıkta gözlemcisi olmadığını öğrendiğini belirtti ve “Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim. Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı” dedi… İnce yeni başlatacağı "1000 Günde Memleket Hareketi" adlı hareket için de 4 Eylül'de Sivas'ı işaret etti...

Günlerdir siyaset gündeminin en üst sıralarında yer alan Muharrem İnce, Ankara’da kameraların karşısına geçti.

Konuşmasına Ahmed Arif'in “Hasretinden prangalar eskittim” şiiriyle başlayan İnce'nin, açıklamalarından satır başları şöyle:

* Herkes konuştu. Bilen de konuştu, bilmeyen de konuştu. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

* Bugün ülkemizde 18 yılın sonunda işsizliği artıran milli geliri düşüren ekonomide memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan bir cumhurbaşkanı vardır.

* Oysa buzdolabının içindekiler önemli.

* Türkiye'yi, bu noktaya lider partileri getirmiştir. Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır.

* CHP Genel Başkan kurultayda konuşmacıları dinlememiştir. Kurultay iradesini tanımayan bir genel başkanımız var.

* Kurultayın seçmediği parti meclis üyesini iki satırlık bir yazıyla siz seçmezseniz seçmeyin ben genel başkan yardımcılığı görevini veririm diyen bir genel başkanımız var artık.

* Bir siyasi parti “Ömrüm CHP’yle mücadeleyle geçti” diyenlere değil kendi öz evlatlarına emanet edilmeli.

* Türkiye’nin sorununu ne tek adam iktidarı, ne tek adam muhalefeti çözebilir.

* Türkiye seçeneksiz değildir. Türkiye saray rejimine mecbur ve mahkûm da değildir. Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir parti içi muhalefet hareketi hiç değildir. Amacımız, karamsarlığı, umutsuzluğu yok etmek ve bir çıkış yolu göstermektir.

* Ayrılsam bile Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak için değil, kurtarmak için ayrılırım; tıpkı Atatürk'ün işgal altındaki o zamanki başkentimiz İstanbul'u kurtarmak için ayrılıp Ankara'ya gitmesi gibi.

* Biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz. Bugün başlattığım hareketin adı 1000 Günde Memleket Hareketi‘dir.

* Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır. Milletimizin isteklerini kadromuzun vizyonlarıyla birleştirip yol yürüyeceğiz.

* Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finanse ettiyse yine edecektir. Dolar 7.20'leri aşmışken, hukuk çökmüşken bu millet hiç hak etmediği acılarla boğuşuyorken yola çıkmanın tam zamanıdır.

* Bu hareketi 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta başlatacağız. Memleket hareketini hep birlikte başlatacağız.

* Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır.

* İki yıldır arkadaşlarım kırıldı, onları kırdım. Seçim gecesi neredeydim? Zonguldak’a mitinge gidiyorum, Rıza Yalçınkaya arkadaşımı miting hazırlığı için gönderdim. Rıza Yalçınkaya arkadaşım aday listesinde yok bana yakın olduğu için. Takımı Genel Başkan yapıyor, oyuna ben çıkıyorum. Hangi moralle miting yapacağım?

“KEMAL BEY’İN REKLAMI NEDEN KONUYOR, ADAY BENİM”

* Televizyonlarda bir Kemal Bey’in bir benim reklamım var. Kemal Bey’in reklamı neden konuyor, aday benim. Dünya siyaset tarihinin en büyük mitingini yapıyoruz. Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar, örgütlere para vermiyorlar. Ben kazanamayayım diye elinden geleni yapıyorlar.

“DÖRT MİLYON OY ÇÖPE GİTTİ”

* Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. Ne yapıyorsunuz? diyorum. Bana bilgi vermiyorlar.

* Nasıl çıkacağım milletin karşısına ben? Bilmiyorum ki. Sabah oldu, aldınız mı tutanakları diyorum, aldık, tamam o zaman teşekkür ederim. YSK'ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci barındırmadı? 13 bin sandıkta gözlemcisi yokmuş. 4 milyon oy yapar mı? 4 milyon oyu sokağa bıraktılar.

* Erdoğan 1.5 milyon az oy alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı.

* Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim. Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı.

* Seçim değerlendirme toplantısına çağrılmıyorum. Kortizonlu iğneleri yemiş hastalanmış kimseye çaktırmadan mitinglerini yapmış. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti kendi arasında beni davet etmiyorlar arkadaşlar!

* CHP’nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanı olmasıdır. Eğer Erdoğan’ın arkadaşlarından biri cumhurbaşkanı olacaksa, bu CHP iktidarı olmaz ki…

* Sayın Genel Başkan’ın cumhurbaşkanı olma iddiası yoksa, CHP iktidara yürüyor diyemeyiz.

“CHP KÜRT VATANDAŞLARIMIZA YÜREKTEN BİR TEŞEKKÜR EDEMEDİ”

* Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza.

* Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan'ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın.

“SARAY BUNU DESTEKLİYOR DİYENLER CHP İÇİNDEKİ RANT BARONLARIDIR”

* Beni saray destekliyormuş. Neden desteklememeli onu anlatayım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'den muharrem İnce kaç puan fazla aldı? 8 puan. Bu 8 puanı HDP'lilerden, İyi Partililerden, MHP'lilerden, AKP'lilerden aldı. Erdoğan AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. Oylar bana geldi. Yani ben AKP'den ve MHP'den oy alabilme ihtimali olan bir adamım. Millet İttifakı'nın içinde olduğuma göre mantıklı değildir bu söylem. O piyasada saray bunu destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır.

YANDAŞ MEDYA

* Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığımız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver