Zanka

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması konusunda kadınlar seslerini yükseltmeye devam ederken, bir destek de erkeklerden geldi. 345 erkeğin imzasıyla yayınlanan “Erkeklik Öldü mü?” başlıklı metin, büyük takdir topladı…

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceği iddiaları üzerine başlayan tartışmaların gölgesinde, her gün kadınlar katledilmeye devam ediyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için kadınlar hem sosyal medyadan hem de zaman zaman meydanlardan seslerini duyurmaya çalışılırken, örnek olacak bir çalışmaya imza atıldı.

Farklı meslek gruplarından 345 erkeğin imzasıyla yayınlanan “Erkeklik Öldü mü?” başlıklı metin, görselleştirilip 34 saniyelik bir video haline getirildikten sonra sanatçı ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan tarafından yayınlandı.

İmzalanan metinde şu ifadeler yer aldı:

“Erkeklik öldü mü?

Hayır, ölmedi, kadınları öldürüyor.

İnsanlığımızı da!..

Haydi artık dilimizden de hayatımızdan da söküp atalım bu ilkel, bu ayrımcı böbürlenmeyi.

“İnsanlık” hepimizi ayrımsız kavrıyor, yeter de artar.

Kadınların verdiği “hak ve eşitlik” mücadelesinde onların yanındayız.”

İmza atanlar arasında; Abdullah Akyüz, Abdullah Demirbaş, Akın Atalay, Akın Birdal, Atilla Kart, Aydın Engin, Aydın Selcen, Celal Başlangıç, Cemalettin Can, Cengiz Aktar, Çağatay Anadol, Emin Çapa, Ercan Karakaş, Emrah Kolukısa, Erdoğan Aydın, Engin Cinmen, Ertuğrul Günay, Eşber Yağmurdereli, Ferhat Kentel, Ferhat Tunç, Gencay Gürsoy, Hasip Kaplan, İbrahim Betil, Levent Gültekin, Mazlum Çimen, Orhan Alkaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Suavi, Ümit Kıvanç, Vecdi Sayar ve Zülfü Livaneli gibi isimler de yer alıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1