Zanka

4 Eylül’de Sivas’ta "1000 Günde Memleket Hareketi" başlatacağını açıklayan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, ülke gündemine yerleşti. İnce’nin açıklamalarını değerlendiren MHP lideri Bahçeli, “4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla, CHP içinde Atatürk’e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur” yorumunda bulundu. İnce’nin CHP içinde haksızlığa uğradığını da ifade eden Bahçeli, “İşi oldukça zordur” dedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muharrem İnce'nin bugünkü açıklamalarını CNN TÜRK'e değerlendirdi.

“Sayın Muharrem İnce'yi 2018'den beri kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamalara maruz kaldı. Gördüğümüz kadarıyla haksızlığa ve ayrımcılığa uğradı.” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Parti kurar mı kurmaz mı bilmiyorum ama benim tespitim şudur; 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla, CHP içinde Atatürk’e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur.

Kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarf edecektir. Anlaşılan odur ki, 1000 günde memleket parolasıyla, Atatürk ve kurucu değerleri hareketin miğferi atacağı anlaşılmaktadır. CHP içine tabi ki karışmamız doğru olmayacaktır.”

CHP’de Atatürk’ün ahı tutmuş, geçmişe özlem yeşermiştir. Artık taşeron ve teslimiyetçi bir zihniyetin geldiği bu aşamada işi oldukça zordur.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver