Zanka

Son dakika… 13 Ağustos 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar ve ağır hastalar giderek artıyor, iyileşen sayısı yeni vakalara yetişemiyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Hasta sayımızdaki yükseliş süreklilik kazanmaya başladı. Ağır Hasta sayımızdaysa 15 artış var. 5.807 filyasyon ekibimiz temaslı taraması yapıyor. 6-13 Ağustos arasında yapılan temaslı taraması sayısı 349.003. Sağlık ordumuza, kurallara uyarak destek olun.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında kısa süreli bir artışın dışında önemli değişiklikler kaydedilmiyor. Son verilere göre 21 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 912’ye yükseldi. Dün 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Günlük tabloda yapılan değişiklikle yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe sayısı kaldırıldı, yerine hastalarda zatürre oranı ile ağır hasta sayısı geldi.

İlk olarak yüzde 9.4 olarak açıklanan hastalarda zatürre oranı, günler içerisinde geriledi. Yeni haftanın ilk gününde yüzde 8,1’den yüzde 8,2’ye yükselen oran, iki gündür değişmiyordu. Bugün ise yüzde 7,9’a geriledi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısının, birkaç günde yaşanan sıçramayla 586’ya kadar yükselmesi korkutmuştu. Geriliyor derken bir kez daha artan sayı; önceki gün 617’ye, dün de 632’ye yükselmişti. Bugün ise 647’ye yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, son günlerde binin altına inmiyor. Bir yükselen bir düşen vakalar, dünkü yükselişiyle tedirgin etmişti. Vakalardaki artış bugün de devam etti. Son 24 saatte 1.243 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 245 bin 635’e ulaştı. Dün 1.212 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında bir süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Son günlerde iyileşen sayısı, binin üzerinde olsa da vaka sayılarının altında kalıyordu. Önceki gün önemli bir yükseliş kaydedilen sayı, günler sonra yeni vakaların üzerine çıkmıştı. Dün ise hızlı bir düşüşle binin altına gerilemişti ve yeniden vakaların altında kalmıştı. Bugün az bir yükseliş oldu ama yine vakaların çok gerisinde kaldı. Son verilere göre 968 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver