Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında İstanbul’da asker uğurlamaya yasak getirilmişti. Ancak dün gece İstanbul sokakları yine birçok asker uğurlama görüntülerine sahne oldu. Maske ve sosyal mesafenin adı bile anılmazken, havai fişek fırlatıp konvoy oluşturan gruplar havaya da ateş açtı. Dehşet bununla da sınırlı kalmadı drift yapan gençler, trafikte hem kendi canlarını hem de insanların canını tehlikeye attı…

Yasak olmasına rağmen celp döneminin gelmesiyle birlikte İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gruplar, asker uğurlama adı altında bir araya geldi. Yine ortaya dehşete düşüren görüntüler çıktı.

Sultangazi, Avcılar, Esenyurt, Sultanbeyli ve Bağcılar başta olmak üzere kentin çeşitli ilçelerindeki semtlerde toplanan kalabalık gruplar, ilk olarak yüksek sesli müzikler eşliğinde onlarca uyarıya rağmen hem maske takmayarak hem de sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak halay çekmeye başladı.

Gruptan biri eline aldığı havai fişeği onca binanın arasında fırlatmaya başladı. Bazıları ise meşaleler yakarak her yeri duman altında bıraktı.

Semtteki eğlencelerin ardından araçlarına binen grup konvoy halinde trafiğe çıktı. Bir süre sonra yolu trafiğe kapatan gruptaki gençler, araçlarından inerek yol ortasında askere gidecek arkadaşlarını havaya fırlattı. Yollarda dörtlü sinyalleri yakarak şeritlere dağılan grup, trafiği yavaşlatarak hem kendi hem de vatandaşların canını tehlikeye attı.

Araçlarla yolları trafiğe kapatan magandalar, patinaj çekerek ortalığı dumana boğarken içlerinden biri de tabancayla havaya defalarca ateş açtı. Trafikte yol kesip drift de yapan magandalar, İstanbul’un adeta altını üstüne getirdi.

Kentte tozu dumana katan magandalar tüm bu yaptıklarını kaydedip bir de sosyal medyada paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler o magandaları yakalamak için çalışma başlattı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver