Zanka

Corona virüs salgınında vakaların hızla artmaya başlamasının ardından, Avrupa’da yeniden kırmızı alarm verildi. Fransa’da vakaların yüksek olduğu yerler kırmızı bölge ilan edilirken, İspanya ve Yunanistan yeni tedbir kararları aldı. Bu kapsamda İspanya’da sosyal mesafenin korunamadığı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasaklandı, disko ve barlar da kapatıldı. Yunanistan’ın ünlü tatil adalarında da gece yarısından sonra eğlence yerleri ve restoranlar açık olmayacak…

İspanya'da günlük vaka sayısının 3 bine yaklaşmasının ardından Sağlık Bakanı Salvador İlla, ülkedeki 17 özerk yönetimin hükümetleriyle acil toplantı yaptı.

Bakan İlla, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, vaka artışlarını önlemek için 11 ek önlem aldıklarını bildirdi.

Bu kapsamda ülke genelinde açık kamusal alanlarda en az 2 metre olan sosyal mesafenin korunmadığı yerlerde sigara içilmesinin yasaklandığı, disko ve barlar da kapatıldı. Gece yarısından itibaren müşteri kabul etmeleri yasaklanan otel ve restoranların da en geç saat 01.00'de kapatılmasına karar verildi.

Ayrıca Covid-19 ile ilgili sağlık ocaklarına yapılan yeni başvurularda en fazla 72 saat içinde PCR testlerinin yapılacağını aktaran Bakan İlla, yaşlı bakımevlerine ziyaretlerin kısıtlanacağını, restoran, kafe gibi yerlerde sosyal mesafenin korunmasına özen gösterileceğini ve gençlerin açık alanlarda toplu olarak içki içmesinin engelleneceğini söyledi.

Öte yandan vatandaşlarına İspanya'nın (Katalonya, Madrid ve Aragon başta olmak üzere) bazı bölgelerine gitmemeleri tavsiyesinde bulunan birçok Avrupa ülkesi, İspanya'dan gelenlere 14 günlük karantina uygulaması yapıyor.

KIRMIZI BÖLGE İLAN EDİLDİ

Fransa'da başkent Paris ve Bouches-du-Rhone bölgesinin, yeni tip corona virüsün aktif şekilde yayıldığı "kırmızı bölge" olarak ilan edildiği bildirildi.

Buna göre valiler, serbest dolaşımı kısıtlamaya, restoran ve kafeler gibi kamuya açık bazı iş yerlerini kapatmaya ve toplu taşıma araçlarını sınırlamaya yönelik kararlar alabilecek.

YUNANİSTAN DA EĞLENCEYE KISITLAMA

Yunanistan'da da Covid-19 vakalarındaki artışın devam etmesi üzerine yeni tedbirlerin uygulanmaya başlayacağı bildirildi. Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, düzenlediği basın toplantısıyla getirilen ek tedbirleri açıkladı.

Başkent Atina ve Pire'nin de dahil olduğu Attiki, Girit, Doğu Makedonya, Trakya bölgeleriyle Mikonos, Poros ve Santorini adalarındaki eğlence yerleri ve restoranların 24 Ağustos'a kadar 00.00-07.00 saatlerinde kapalı kalacağını belirten Hardalias, vakaların görüldüğü yerlerde tüm sosyal etkinliklerde 50 kişilik grup sınırlandırılması getirildiğini aktardı.

Hardalias, askeri karargah ve göçmen kamplarındaki tüm alanlarda mecburi maske önleminin uygulanacağını dile getirerek, ayrıca kamu sektöründe yüksek riskli grupların 31 Ağustos'a kadar uzaktan çalışacaklarını söyledi.

Restoran ve kafeler hariç tüm kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu bulunan ülkede, bu kurala uymayanlara 150 avro para cezası uygulanıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver