Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüs felaketinin ortaya çıktığı Wuhan’da hayat fazla normale döndü. Kentte hafta sonu su parkında düzenlenen partide, binlerce kişi üst üste eğlendi. Hiç kimsenin tedbir almadığı bu parti, görenleri şaşkına çevirdi. Dünya basınında geniş yer bulan görüntüler tartışmalara da neden oldu…

Karantinalar, evden yaka paça çıkarılıp hastaneye götürülen insanlar, hastanelerde yerlerde yatan cesetler… Bunların hepsi yeni tip corona virüs salgınının ortaya çıktığı Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde yaşandı ama kentte o günlerden eser kalmadı.

Wuhan’da hayatın normale döndüğünün en net kanıtı hafta sonu havuzlar ve su parklarında yaşanan yoğunluğun fotoğrafları oldu.

Tüm dünya virüsten kırılıp tedbir üstüne tedbir alırken, Wuhan’da bir eğlence merkezindeki gösteriyi izlemek isteyen insanların hiçbir koruyucu önlem almadan havuzda oluşturduğu balık istifi görüntüler hem Çin’de hem de dünyada tartışma yarattı.

"ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN ÇİNLİLER DEĞİL AVUSTRALYALILAR"

Öte The Australian Financial Review’in Çin muhabiri Micheal Smith, fotoğrafların yanlış anlaşıldığı için eleştirildiğini yazdı.

Wuhan sakinlerinin çok zor günler yaşadığını aktaran ve salgının kentte durduğunu aktaran Smith,  “Çinlilerin sosyal mesafeden ve diğer önlemlerden uzak, iyi vakit geçirdiğini görmek harika. Asıl eleştirilmesi gereken Avustralyalılar. Melbourne'de karantina altına alınan insanların üzülmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Çok üzgünüm " ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver