Zanka

Sık sık mitinglere katılarak Rusya lideri Putin’i eleştiren muhalif lider Aleksey Navalnıy, uçak seyahati sırasında içtiği çayın ardından bir anda fenalaştı. Uçak acil iniş yaptı ve Navalnıy hemen hastaneye kaldırıldı. Muhalif lider yaşam savaşı verirken, sosyal medyada olayın suikast olduğu iddiaları giderek yayılıyor ve Putin’e yönelik suçlamalar artıyor…

Rusya’da yolsuzluk protestolarının mimarı ve sık sık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik ağır eleştirilerde bulunan siyasetçi Aleksey Navalnıy, Sibirya’daki Tomsk kentinden başkent Moskova’ya gitmek üzere uçak seyahati sırasında rahatsızlandı.

44 yaşındaki muhalif liderin fenalaşmasıyla birlikte uçağın Tomsk kentine acil iniş yaptığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan Navalnıy’nin bilincinin kapalı olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Navalnıy’nin sözcüsü Kira Yarmysh, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Aleksey’in çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz. Sabahtan beri içtiği tek şey bir bardak çaydı” ifadesini kullandı.

Yarmysh, geçen yıl da benzer bir olay yaşandığını ve Navalnıy’nin hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, “O zaman hastaneye gittiğinde doktoru vücudunun alerjik bir reaksiyon gösterdiğini söylemişti” dedi.

Bir avukat olan ve yolsuzluk karşıtı bir aktivist olarak Kremlin karşıtı çok sayıda gösteriyi organize eden Navalnıy, birçok kere gözaltına alınmıştı. Son olarak bir ay gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Navalnıy, 2017 yılında Rusya'da o güne kadar görülmemiş yolsuzluk protestosunun da mimarı olmuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver