Zanka

Son dakika… İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) atıp bir gemiye kara sularını ihlal ettiği gerekçesiyle el koydu. Geminin mürettebatı da gözaltına alındı. Ayrıca İran’dan yapılan açıklamada, BAE sahil güvenlik güçlerinin Pazartesi günü İranlı balıkçı teknelerine ateş açtığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi…

Reuters Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; İran, hafta başında Basra Körfezi'nde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir gemiye kara sularını ihlal ettiği gerekçesiyle el koydu.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre aynı gün BAE Sahil Güvenlik görevlilerinin açtığı ateş sonucu İranlı iki balıkçı hayatını kaybetti. İran devlet televizyonundan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pazartesi günü kara sularımızda yasa dışı faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle bir BAE gemisine el konulmuş ve gemi mürettebatı da gözaltına alınmıştır.

BAE Sahil Güvenlik güçleri ateş açarak iki İranlı balıkçının ölümüne sebep olmuş ve bir tekneye el koymuştur. BAE, çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada durumdan duydukları üzüntüyü bildirerek özür dilemiş ve verilen zararın tazmin edileceğini bildirmiştir.”

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver