Zanka

Partinin Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç ve 7 ilçe başkanı istifalarını açıkladı. İstifalar bunlarla da sınırlı kalmadı. Bir Kurucular Kurulu üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı da ayrılık kararı aldı. İstifa ile ilgili konuşma yapan Kılıç, “İlkelerden uzaklaştığını gördüm” dedi…

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç, 7 ilçe başkanı ile birlikte parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Kılıç ile birlikte Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Vahdettin Elbay, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akkoca, Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Yavuz Beytullahoğlu da istifa etti.

İstifa eden ilçe başkanları listesi ise şöyle:

Çankaya İlçe Başkanı Tülay Saraçlı, Sincan İlçe Başkanı Murat Koca, Altındağ İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Mamak İlçe Başkanı Yasemin Sivri, Haymana İlçe Başkanı Nihat Demir, Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Hakan Ataç ve Elmadağ İlçe Başkanı Sedat Öztekin.

EHLİYET, LİYAKAT, ADALET VE AHLAK VURGUSU

Kılıç düzenlediği basın toplantısında, Gelecek Partisi'nin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine inşa edildiğini düşünerek görevi kabul ettiğini belirtti ve “Görev yaptığım 8 aylık süreç içerisinde az önce bahsettiğim ilkelerden uzaklaştığını gördüm” açıklamasında bulundu.

Açıklamasında Kılıç, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar, lakin şeffaflığın, siyasi etiğin, ahlaki etiğin, adalet ve hukukun olmadığının özellikle altını çizerek ifade etmek isterim. Haklının netice alamadığı, güçlü olanın netice aldığı; milletin değer yargılarının hiçe sayıldığı Gelecek Partisi’nin Ankara İl Başkanlığı’ndan ve parti üyeliğinden istifa ediyorum.

8 Ocak 2020 tarihinde tarafıma tevdi edilen İl Başkanlığı görevini, Gelecek Partisi’nin siyasetinin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine inşa edildiğini düşünerek kabul etmiştim.

Ancak görev yaptığım 8 aylık süreç içinde az ehliyet, liyakat, ahlak ve özellikle adalet ilkelerinden uzaklaştığını gördüm.

Bu nedenle il başkan yardımcılarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, yedi ilçe başkanımız ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz hep beraber Gelecek Partisi üyeliklerimizden istifa ediyoruz. Şu an başka bir partiye geçiş söz konusu değil.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1