Zanka

Korona virüs salgını sürecinde uzaktan eğitime geçildi ancak özel okullar, öğrencilerin okula gitmediği süreçte de servis ve yemekhane ücretlerini almaya devam etti. Veliler bu ücretlerin iade edilmesi istedi ancak bekledikleri yanıtı alamadı. Birçok özel okul velisi mağdur olduklarını dile getirmeye çalıştı. İTÜ’ye satılışı ile uzun süre gündemde kalan Doğa Koleji velilerinden Filiz Tekiner, yaşadıklarını ve şikayetlerini anlattı. Okulun talep ettiği fahiş fiyatlar ve ödenmeye mecbur bırakılan paralar, dudak uçuklattı...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, uzaktan eğitim modeliyle yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlayacağı ve 21 Eylül’de kademeli yüz yüze eğitime geçileceği açıklamalarının ardından, özel okullarda ücret iadesi tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Zanka TV’de yayınlanan Burcu Uğur’un hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Doğa Koleji velisi Filiz Tekiner, bu süreçte nelerle karşılaştıklarını ve şikayetlerini tek tek anlattı.

Sadece Doğa Koleji’nde değil diğer özel okulların velilerinin de ücret artışlarından şikayetçi olduğunu belirten Filiz Tekiner, yıllık kitap ücretinin 3 bin ile 5 bin arasında değiştiğini söyledi ve bu duruma tepki gösterdi.

Pandemi sürecinde olunmasına ve ilerleyen süreçteki belirsizliğe rağmen kayıt sırasında yemek ücretlerinin talep edildiğini söyleyen Tekiner, bu ücretlerin 5 bin lira ile 6 bin 500 lira arasında değiştiğini anlattı.

Veli Tekiner’in şikayetçi olduğu diğer konular ise servis ücretleri ile 11 ve 12’inci sınıflara, özellikle üniversiteye hazırlık adı altında 1.500-2 bin lira arasındaki kurs ücretleri. “Daha okul kayıt ücretini ödemeden, kayıt ücretinin yarısı kadar dışarıdan gelen bu ücretler önümüze çıkıyor” diyen veli, ücretler sorgulandığında ise ekonomik krizin olması, doların yükselmesi, kağıt fiyatlarına zam gelmesi gibi sebeplerle karşılaştıklarını söyledi.

Mart ve Haziran ayı arasındaki yemek ücretlerinin kendilerine iade edildiğini belirten Filiz Tekiner, şöyle devam etti:

* Yemek parası, kayıta ya da kitap parasına sayılan veliler oldu.

* Şu anda kurs parasını ödemeden kayıt yaptıramıyoruz.

* 10’uncu sınıflara kadar 5 bin 500 lira yemek parasını vermeden kayıt olunamıyor.

* Bu tip yaptırımlar var.

* Her çocuk burada üniversite okumak istemiyor, benim oğlumun da yurt dışı planları var. Ben başka kursa yazdırmak istiyorum belki diye görüştüğümde merkezimizle, bana verdikleri cevap ‘Hayır bu zorunlu, bunu ödeyeceksiniz’ diyorlar maalesef.

* “Ben yemekhaneye çocuğumu vermek istemiyorum, yemek yemesini de istemiyorum” diyen veliden bu ücreti talep ediyorlar.

Peki veliler bu süreçte nasıl bir yol izlemeyi planlıyor? Hepsi ve daha fazlası programda yanıt buldu.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1