Zanka

Koronavirüs salgını tüm dünyaya diz çöktürmüş durumda. Gelen son dakika haberine göre tüm ülkelerde vakalar ve ölüm sayıları artmaya devam ederken dünya bir yandan da Covid-19'u yenebilecek bir aşının geliştirilmesi için gün sayıyor. Covid-19'la ilgili en yetkin kurum olan Dünya Sağlık Örgütü'nün başındaki isimden salgınla ilgili çok kritik bir açıklama geldi.

Dünya koronavirüse çare bulunmasını beklerken virüs hız kesmeden yayılmaya devam ediyor.

Gelen son verilere göre dünya çapında vaka sayısı 23 milyon 121 bin 375’e yükseldi. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise dünya genelinde 803 bin 223’e ulaştı.

Dünyadan korkutan rakamlar gelmeye devam ederken aşı çalışmaları da son hızla yapılmaya, virüsü toptan yok edecek bir çözüm üzerinde çalışılmaya devam ediliyor.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yaparken virüsün yok edileceği tarihi de açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 100 yıl önce ortaya çıkan İspanyol gribi ile yeni tip koronavirüsü (Covid-19) karşılaştırarak, "Küreselleşme, yakınlık ve bağlanmışlık gibi dezavantajlarımız var. Fakat gelişmiş teknoloji gibi bir avantajımız var. Dolayısıyla, bu salgını (Covid-19) iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz." dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver