Zanka

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yıldırım’ın doğalgaz indirimi ile ilgili sözlerine sert ve net yanıt verdi. İmamoğlu, “Ya sen kimsin? Siz hangi sıfatla indirim yaptığınızı ifade ediyorsunuz?” dedi.

İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ardından da mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de bir otelde Sivaslı İş İnsanları ve Sanayicilerle buluştu. Toplantıya İstanbul’un eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve eski Başbakan yardımcısı Abdullatif Şener de katıldı.

Toplantıda çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, özellikle Binali Yıldırım’ın kendisini taklit ettiğine vurgu yaptı, doğalgaz indirimi konusunda ise sert sözler söyledi.

İşte İmamoğlu’nun olay yaratacak o açıklamaları:

“31 Mart öncesi açıkladığımız tüm söylemlerimiz kopya ediliyor. Kelimesi kelimesine kopya ediliyor. Bu, beni üzmüyor, sevindiriyor. Çünkü söylediğimiz şeyler İstanbul’un gerçek sorunları. Beni şaşırtan, açıklamalar. 2004’ten itibaren İstanbul’u yöneten kişilersiniz. ‘Baktık, inceledik, 800 mahallede hiç kreş yok’ diyorlar. Bulmuşlar. ‘Gelir gelmez yapacağız’ diyorlar. Neredeydiniz, nereye geliyorsunuz? Yöneten irade vaatte bulunmaz, yapar. Biz, 18 günde çatır çatır yaptık. Önceliğimiz sosyal politikalar olacak. Ben, 31 Mart öncesi vaatte bulunduk. Geldik, 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim. Önceliğimizi sosyal politikalara verdik. Bu kentin seçilmiş belediye başkanıyım. Şu anda Vali Bey, atanmış olarak vekalet ediyor. Rakibimiz açıklama yapıyor, ‘Doğalgaza yüzde 10 indirim yaptık’ diyor. Ya sen kimsin? Hangi sıfatla indirim yapıyorsun? Eğer yapılmışsa Vali Bey açıklasın, anlarım. Komik tarafı da yazın ortasında İGDAŞ indirimi yapılıyor. Bütün bu trajikomik durumlar ve kopyalamalar beni rahatsız etmiyor. Halkını unutmuş insanlara, vatandaşı hatırlattık. Pazarlara girme, esnafla buluşma çabası var. Bu millet bizden samimiyet, partiler üstü bir tavır, içtenlik istiyor. ‘Benim malımı koru’ diyor. Kimse şirketine patron seçilmeyecek.”

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na dün katıldığı bir TV programında “Binali Yıldırım, soruları istedi” sözleri üzerine Binali Yıldırım’ın sözlerini yalanlaması ve özür dilemesini istediği soruldu.

İmamoğlu, ispatlayacağı bir şey olmadığını söyleyerek “Soruların tespitli olması konusunda ben burada yokken tatildeyken bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim. Bana ilk bilgi ulaştığında ‘10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın’ dediklerinde o zaman İsmail Küçükkaya ismi ortada bile yokken buna gerek yok diyen kişiyim. Bu talebi getirip götüren iki arkadaşımız var. Konuyu büyütmeye gerek yok. Sayın Yıldırım’ın tercihi bu süreçten sonra ‘Evet buyurun serbest sorularınızı sorun’ diye dönüşmüşse bana mutluluk verir. O zaman bize iletilen bu yöndeydi. Bu konuları da Sayın Küçükkaya bilmez. Dahil olmasına gerek yok. Çünkü bu görüşmeleri yürüten başka insanlar vardı. Bana ulaştırılan not ‘10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın moderatöre verelim’ şeklindeydi. Ben bunu anlattım. İki tane genel başkan yardımcısı var ispatlı. Ben hala diyorum ki konu bellidir. 31 Mart seçimi sonrasında olanlar ve İstanbul. Sorularını sorsun biz de cevaplayalım.” ifadelerini kullandı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver