Zanka

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yurdun dört bir yanında kısıtlı da olsa devam ediyor. İzmir’de valilik, 'Zafer Turu' yapacak üstü açık otobüste bando üyeleri dışında kurum temsilcilerinin bulunmasına izin vermedi. Bunun üzerine Başkan Soyer, tura otobüsün önünde bisikletiyle katıldı…

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıldönümü nedeniyle CHP’li belediye başkanları çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kutlamalardan en ilginç görüntü ise İzmir’den geldi.

İzmir Valiliği, 30 Ağustos 'Zafer Turu' yapacak üstü açık otobüste bando üyeleri dışında kurum temsilcilerinin bulunmasına izin vermedi. Otobüse binemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kortejin önünde bisikletiyle ilerleyerek Karataş’tan Üçkuyular’a kadar geldi.

İnönü Caddesi üzerinden Poligon’a kadar pedal çeviren Soyer, yol boyunca vatandaşları selamladı. Evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlarda, Soyer’e bayraklarıyla ve el sallayarak karşılık verdi.

Başkan Soyer tur öncesi sosyal medya hesabından, “30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığımızın bayramıdır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir ulusun zincirlerini kırdığı gündür. Zafer Turu’nda üstü açık otobüste bulunmamıza izin verilmedi. Bisikletimle kortejin önündeyim. İzmir Marşı’yla geliyoruz” ifadelerini paylaştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver