Zanka

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Bakan Soylu ile yaşadığı polemiğin ardından dün gece Kadıköy’de bir grup kişinin saldırısına uğradı. Saldırıyı çok sayıda siyasi kınarken, bir tepki de TBBM Başkanı Mustafa Şentop’tan geldi. “Tasvip edilemez” diyen Şentop, soruşturmayı da işaret etti…

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, sosyal medyada dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir polemik yaşamıştı. Aynı günün gecesinde Atay, Kadıköy’de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı ve darp edildi.

Sabah saatlerinde taburcu edilen ve sağlık durumun iyi olduğu öğrenilen Barış Atay, ifadesinde saldırının faili olarak Bakan Soylu'yu işaret etti.

Saldırıya çok sayıda siyasi isimden kınama geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da, Atay'ın saldırıya uğramasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Süreçle ilgili olarak yetkililerle görüşüp bilgi aldığını ifade eden Şentop, “Bir milletvekiline yönelik yapılan fiziki saldırı tasvip edilemez. Kınıyorum. Olayın bütün boyutlarıyla araştırılması, faillerin tespiti ve soruşturulması için gerekenler yapılmaktadır” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver