Zanka

Kurtlar Vadisi’nde “Tombalacı Mehmet” karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Haldun Boysan, dizi çekimleri için gittiği Ürgüp’te 62 yaşında hayata veda etti. Haber Boysan’ın sanatçı dostlarını derinden üzdü…

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Haldun Boysan, "Maria ile Mustafa" adlı dizinin çekimleri için bulunduğu Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Set çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Boysan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SANAT DÜNYASI YIKILDI

Henüz 62 yaşında hayatını kaybeden Haldun Boysan'ın dostları üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdi.

İşte ünlülerin mesajları:

Ceyda Ateş Toplusoy: Olmadı be Halduş... Beraber acı tatlı o kadar çok anımız vardı ki. Nurlar içinde yat, benim canım muzip arkadaşım. Kavuşturulmuş eller, 'Prensesim' diye seslenişin o ses tonun hep kulaklarımda olacak.

Demet Sağıroğlu: Duydum ki Ankara’dan 18 yaşımdan beri ağabeyim, arkadaşım Haldun Boysan ‘ı kaybetmişiz. Nasıl bir zamandır ki, hep güzel insanlar arka arkaya gitmeye başladılar. O güzel gülüşün, babacanlığın, ruhun, sesin, seslenişin hep bizimle kalacak #raca ‘cığım. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat.

Yekta Kopan: Ah be Haldun’un, ah be Raca’m! Çok ama çok üzgünüm. Ankara’dan İstanbul’a göçümüz birlikteydi. Derdimiz, kahkahamız birdi. Raca’mızdı o bizim, kuzumuzdu. Parasız günlerimizde cüzdanımız bir oldu, sıkıntılı günlerimizde sohbetimiz daim oldu. Öyle çok an ve anı var ki şu anda aklımda. Osman, Tunç, sen, ben. Daha kimler kimler var o yılların tanığı... Buraya bir anı yazıp seni gülümseyerek uğurlamak isterdim ama olmadı, yapamadım Raca. Büyük Beşiktaşlı, büyük yürekli dostum. Dayanmamış yüreğin dünyanın derdine, kederine. Gitmişsin. Çok üzgünüm

İclal Aydın: Her anlamda güzel bir dönemin sonuymuş bu dizi benim için. Son iki yılın fotoğraflarına bakarken anılar içinde kayboldum. Bir kayıpla daha uyanmak varmış… Kucaklaşarak vedalaşmıştık. Mekanın cennet olsun Haldun canım... Sevenlerinin, tiyatro, televizyon dünyasının ve Beşiktaş’ın başı sağ olsun. En büyük Beşiktaşlılardan birini kaybettik

Volkan Severcan: İçim acıyor... Canım arkadaşım, çılgın Beşiktaşlı... Çok üzgünüm... Yolun ışıklarla dolsun... Nurlar içinde yat...

Kemal Başar: Çocukluğum... Babamla aramdaki köprü... Beni Beşiktaşlı yapan adam... Kaybettik.

Anıl İlter: Çok üzgünüm çok. Allah sana gani gani rahmet eylesin benim güzel abim.

HALDUN BOYSAN KİMDİR?

6 Temmuz 1958 tarihinde Ankara’da doğan Boysan, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünü bitirdi.

Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev yapan Boysan, 1999 yılında 11. Ankara Film Festivali'nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, Gemide adlı filmdeki performansıyla kazandı.

Usta oyuncu, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı 'Tombalacı Mehmet' karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınmıştı.

Öte yandan internette çok sayıda kaynakta Haldun Boysan, Aydın Boysan’ın oğlu olarak gösteriliyor ancak aslında bu bilgi yanlış. Soyadlarının aynı olmasından dolayı böyle bir karışıklık yaşanmış.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1