Zanka

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medya üzerinden polemiğe girdiği günün gecesinde Kadıköy’de 5 kişi tarafından darp edilen TİP Milletvekili Barış Atay, olayın ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Bakan Soylu hakkında sert ifadeler kullanan Atay, “Süleyman Soylu bir bakan değildir, çete lideridir.  Herkesi tasfiye etmek için kullanılışlı bir aparattır” dedi. TİP lideri Erkan Baş da Barış Atay’a destek oldu ve “Onların bildiği ‘siyasetçiler’den değiliz biz devrimciyiz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderdi bizi halk” diye konuştu…

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, yaşadığı darp olayının ardından basın açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sert sözler söyleyen Atay, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkede herhangi bir devrimci için yapabilecekleri şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişi saldırmaktır.  Süleyman Soylu bir bakan değildir, çete lideridir.  Herkesi tasfiye etmek için kullanılışlı bir aparattır. Tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Biz İpek Erlerin tarafındayız, Soylu Musa Orhanların...  Süleyman Soylular gidecek, bu karanlık günleri geride kalacak.”

ERKAN BAŞ: KAYBETTİKLERİNİN, YOK OLMAYA SÜRÜKLENDİKLERİNİN FARKINDALAR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise şunları söyledi:

“Ülkemizi savaşa sokmaya çalışan iktidara karşı barış türküleri söylemeye devam edeceğiz. Çok uzun olmayan bir gelecektir Dünya Barış Günü’nü kardeş bir şekilde yaşayacağımız dünyada olacağız.

Halkımıza, dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu ülke halkları teslim olmuyor, zorlarına gider bu. Biz bu tarz saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Ey Süleyman Soylu senin ağababan Mehmet Ağarları tanıyoruz. Kararlılığımızı büyütüyorlar. Canlarını acıtıyoruz. Canlarını acıtacağız. Onların bildiği ‘siyasetçiler’den değiliz biz devrimciyiz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderdi bizi halk. Halkın bize verdiği görevden adım  Süleyman Soylu bugün bizden daha fazla korksun. Biz siyaseti onlar gibi yapmıyoruz. Elinizde geleni yapın, biz daha fazla bileyleniyoruz. Bu iktidarı yıkmak konusunda eminiz. Biz sizi iktidar koltuğundan indireceğiz. Kaybettiklerinin, yok olmaya sürüklendiklerinin farkındalar, bizi susturmaya çalışıyorlar.”

NE OLMUŞTU?

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e "nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'a ait olduğu iddia edilen telefon mesajları ile ilgili bir paylaşımda bulundu.  Atay, paylaşıma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” diye yazdı.

Soylu ise, Atay'ın söz konusu paylaşımını alıntılayarak, “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma...” diye yanıt verdi.

Bu polemiğin yaşandığı günün gece saatlerinde Kadıköy'de beş kişilik bir grup, arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekândan çıkan Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırdı. Grubun yere düşürdükten sonra tekmelemeye başladığı Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Atay'ın travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedavi altına alındı.

Hastanede ifadesi alınan Atay, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu, ifadesinde ise “Bu olayın faili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver