Zanka

Ve korkulan oldu… Corona virüs salgınının merkez üssü ABD’de, salgın henüz kontrol altına alınamamışken lise ve üniversiteler açılmaya başladı. Bu durum felaket gerçeğini bir kez daha ülkenin yüzüne vurdu. Eğitimin başladığı eyaletlerde, öğrenci ve çalışanlarda 25 binden fazla vaka kaydedildi…

6 milyon 258 binden fazla vaka ile dünyada en çok vaka görülen birinci ülke konumundaki ABD’de, işler giderek sarpa sarıyor.

Ülkedeki salgın kontrol altına alınmaktan çok uzak bir durumdayken, lise ve üniversitelerde yüz yüze eğitime geri dönülmesiyle vakalarda bir kez daha patlama yaşandı.

CNN’in haberine göre; okulların açıldığı en az 37 eyalette, 25 binden fazla öğrenci ve çalışanda corona virüsü tespit edildi. Bu eyaletler şöyle:

Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, Nevada, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Güney Carolina, Kuzey Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Batu Virginia, Washington ve Wisconsin.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver