Zanka

Beyrut Limanı’nda meydana gelen ve şehri harabeye çeviren patlamanın üzerinden bugün tam 1 ay geçti. 191 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın enkazları halen tam olarak kaldırılamadı. İşte o enkazlardan birinin altından mucize bir şekilde nabız sinyalleri geldi. Gelen kalp atışının insana ait olduğu belirlenirken, enkaz altında bir ay hayatta kalan birisinin olması nadir olsa da duyulmamış bir şey olmadığı söyleniyor. Yani fazlasıyla düşük bir ihtimal olsa bile hala umut var ve herkes o mucizenin gerçekleşmesini bekliyor…

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta, liman bölgesinde tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 191 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 6 bin kişi yaralanmış ve yüzlerce bina tahrip olmuştu. Kayıp onlarca kişinin ise enkaz altlarında kaldığı tahmin ediliyor.

Şilili arama kurtarma ekibine ait kurtarma köpeği, daha önce aranan bir binanın enkazında bir şey tespit etti. Ekip daha sonra olası bir kalp atışını dinlemek için ses ekipmanı kullandı ve dakikada 18 ila 19 atışlı nabza benzeyen sinyaller tespit etti.

"YÜZDE 1'DEN AZ UMUT OLSA BİLE ARAMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

Hava sıcaklığının haftalardır yüksek seyretmesi nedeniyle enkaz altında hayatta kalanların bulunmasının düşük bir ihtimal olduğu belirtilse de bir sivil savunma çalışanının "Yüzde 1'den az umut olsa bile aramaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullanarak ekip arkadaşlarının gece boyunca çalışmaya devam edeceğini söylediği ifade edildi.

KALP ATIŞLARI İNSANA AİT

Öte yandan Şilili bir gönüllü ise ekipmanlarının hayvanlardan değil insanlardan gelen solunum ile kalp atışlarını belirlediğini ve olay yerinde bir işaret tespit edildiğini söyledi. Enkaz altındaki yaşam belirtisini dinlemek adına, etrafta bekleyenlerden telefonlarını kapatmaları ve sessiz olmaları istendi.

Gönüllü, enkaz altında bir ay hayatta kalan birisinin olması nadir olsa da duyulmamış bir şey olmadığını ifade etti.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, olay yerinde yaptığı açıklamada enkazların altında tarama yapabilecek araçlara sahip olmadıkları için yurt dışından gelen ekiplerin desteğini aldıklarını söyledi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver