Zanka

İsmail Küçükkaya, tatilini bitirdi ve ekranlara döndü. Küçükkaya, yeni yayın sezonunu İYİ Parti lideri Meral Akşener’i konuk ederek açtı. Akşener, son zamanlarda en çok konuşulan konu olan idam cezasına ilişkin dikkat çeken yorumlarda bulundu. İktidarın gündem değiştirmek için idam konusunu öne sürdüğünü söyleyen Akşener,  “İdam cezasında ciddi değiller. Zaten 2001 yılında Sayın Bahçeli'nin de içinde bulduğu hükümet kaldırdı idam cezasını… Meclis'e getirsinler biz de partimizin ilgili kurullarında tartışır, karar veririz. Ancak asıl soru şu, iktidar AB'ye girmekten vaz mı geçti, önce millete bunu açıklasınlar” diye konuştu…

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“KPSS'DEN DÜŞÜK PUAN ALAN BİRİ BİR BAKIYORSUNUZ KAMUDA ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR”

* Dün KPSS sınavı vardı. 90 alacak vatandaş mülakata girecek ama o mülakatı 65 puan alan kazanacak. İşe alımlarda liyakatsizlik diz boyu. KPSS'den düşük puan alan biri bir bakıyorsunuz kamuda çalışmaya başlıyor. Kaymakamın, valinin yanına ‘özel kalem’ diye adam alıyorlar. Bu kişiler 4-5 ay sonra devlette yüksek maaşlarla resmi göreve başlıyor. Bu kayırmacılıktır, nepotizmdir. Ah ile abat olan dert ile berbat olur.

“İDAM KONUSU EKONOMİ GÜNDEMİNİ SAPTIRMAK İÇİN”

* İdam cezasında ciddi değiller. Zaten 2001 yılında Sayın Bahçeli'nin de içinde bulduğu hükümet kaldırdı idam cezasını… Meclis'e getirsinler biz de partimizin ilgili kurullarında tartışır, karar veririz. Ancak asıl soru şu, iktidar AB'ye girmekten vaz mı geçti, önce millete bunu açıklasınlar.!

* Siz milleti aç koymuşsunuz; idamı konuşturarak, ‘cambaza bak’la gündemi değiştirip milleti oyalamaya çalışıyorsunuz. İdam konusunun ekonomi gündemini saptırmak olduğunu düşünüyorum. Gündem değiştirmenin ötesinde bir tutum değil. Gezdiğimiz esnafın derdini duymak istemiyorlar.

* Emine Bulut'un evinden çıktığımda da sormuşlardı. Ben de bu tarz cinayetler için getirin kardeşim şahsen destek vereceğim demiştim. Erdoğan “Getirsinler hemen imzalarım” dedi. Zaten sen söylemeden milletvekilleri nefes alamıyor ki…

“BU SİSTEM TÜRKİYE’Yİ 2023’E TAŞIMAZ”

* Bizim ortak özelliğimiz bu ucube sistemin Türkiye'yi yoksullaştırdığı ve dış politikayı kötüye sürüklediği inancımız ve parlamenter sisteme geçiş düşüncemiz. 31 Mart İttifakı sadece İYİ Parti ve CHP arasındaydı. Bu ittifak genişler mi bunlar sonra konuşulacak bir konu. Biz bunu kendi aramızda daha konuşmadık. Bu sistem Türkiye'yi 2023'e taşıyamaz diye bir öngörüm var. Neyse kartım ortada. Elbette çok isterim cumhurbaşkanlığını. Ama bu sistemden demokratik usullerle kurtulmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.

“BÖYLE BİR DIŞ POLİTİKA OLMAZ”

* Yunanistan ve Fransa'nın tutumu elbette Türkiye açısından bakıldığında kınanmalı ama biz buraya nasıl geldik. Bu durumu konuşmalıyız ve iktidar bundan ders çıkarmalı. “Monşerler ortadan kaldırılsın” diye bir savaş başlatıldı. Dışişleri 150-200 yıllık bir hafızanın biriktiği bir yerdir. Düşünün siz Macron'sunuz, ben Erdoğan. İkili ilişkiler kurmak iyidir ama bir yere kadar. Şahsi meseleler kızıştığı zaman durum böyle oluyor. Böyle bir dış politika olmaz. Dış politika, Türkiye’nin çıkarlarını ön planlanan alan bir diplomasi üzerine kurulmalı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver