Zanka

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan bir diyalog sosyal medyanın gündemine oturdu. AKP’li Sinan Burhan, Başkan Mansur Yavaş’ın berberlere verdiği sözü tutmadığını ve yardımların yapılmadığına yönelik bir mesaj aldığını iddia etti. Başkan Yavaş ise buna karşılık elindeki belgeleri ortaya koydu ve Ankara Berberler Odası Başkanı Sezai Kara’yı telefonla bağlayarak onaylattı. Sonra da o çok konuşulan cümleyi kurdu; “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar”

AKP Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada Ankara Berberler Odası'ndan bir mesaj aldığını iddia etti ve “Bizlere cep telefonlarımıza bir link geldi. ‘Bilgilerimizi yazdık, İBAN no dahil. Sözde hesaplarımıza para yatırılacaktı. Sayın Yavaş bu konuda sözünü tutmadı' diye esnaftan gelen bir serzeniş, şikayet var” dedi.

“BAŞVURU YAPAN 1.807 KİŞİNİN TAMAMINA 500 LİRA VERİLDİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise iddialara şöyle yanıt verdi:

 “3 bin 377 berber ve kuaföre mesaj atılmış, bu mesajların iletildi raporunu alabilirsin. Bunlardan bin 807 kişi başvurmuş ve bunların tamamına da 500 lira yatırılmış. Böyle kara çalmaya gerek yok yapılan güzel bir işe”

Ardından Başkan Yavaş, Ankara Berberler Odası Başkanı Sezai Kara'yı telefonla meclise bağladı. Kara, “23 bin üyemizden 3 bin üyemizin telefon numaralarını belediyeye teslim ettik. Daha sonra belediye ile görüştüğümüzde bin 800 küsür başvuru olduğu söyledi. Üyelerimizin hepsinin bilgilerini teslim ettiğimize dair belgeler var elimizde” ifadelerini kullandı.

O sırada Burhan'ın telefonla konuşması da dikkatlerden kaçmadı. 

“YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR”

Mansur Yavaş sözlerini şöyle sonlandırdı:

* Kaç kişiye mesaj atılmış, kaç kişi bize dönmüş kaçına da ne şekilde yardım yapılmış her şey resmi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver