Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüse karşı birçok ülkede sert tedbirler hayata geçiriliyor. Daha önce Nepal’de karantinaya uymayanlar bir kafesin içerisine konularak cezalandırılmıştı. Bu kez Endonezya’da, maske takmayanlara yönelik hem fiziki hem de psikolojik içerikli bir ceza uygulandı. O kişilere Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler için mezar kazdırıldı…

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinde maske takmayanlara verilen ilginç ceza, uluslararası basında büyük bir yankı uyandırdı.

Bölgede maske takmayı reddeden 8 kişiye, ceza olarak corona virüsten hayatını kaybedenler için Ngabetan köyündeki mezar kazdırıldı. Ceza alan kişilerin cenaze törenlerine katılmadığı, sadece mezar kazmakla görevlendirildiği ifade edildi.

“BAŞKA ŞANSIMIZ KALMADI”

Yerel medyaya konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı John Suyono, şunları söyledi:

“Şu anda sadece 3 mezar kazıcısı var, bu yüzden ben de bu kişileri mezar kazıcılarıyla birlikte çalıştırabilirim diye düşündüm. Umarım bu daha fazla ihlallerin yaşanmasında caydırıcı bir etken olabilir. Başka şansımız kalmadı”

Yeni önlemleri ihlal eden bölge sakinleri, yasa gereği para cezasına çarptırılıyor ya da kamu hizmeti cezası alıyor.

ENDONEZYA’DA SON DURUM

Endonezya’da corona virüs nedeniyle şu ana kadar 221 bin 523 vaka kaydedildi ve 8 bin 841 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Virüse yakalanan 158 bin 405 kişinin ise iyileştiği açıklandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver