Zanka

Rusya tarafından zehirlendiği iddia edilen muhalif siyasetçi Alexei Navalny, son durumunu hastane odasından bir paylaşım yaparak duyurdu. Navalny paylaşımına, “Her şeyi hala çok zor yapıyorum ama dün bütün gün kendim nefes alabildim” notunu düştü…

Sibirya'nın Tomsk kentinden Moskova'ya gitmek üzere olduğu uçakta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve zehirlendiği iddia edilen Rus muhalif siyasetçi Alexei Navalny, iyileşmeye başladı.

Tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, Navalny’nin solunum cihazından çıkarıldığı ve durumunun hızla iyiye gittiği duyurulmuştu. Siyasetçinin kısa sürelerle de olsa yataktan kalkarak hareket edebildiği vurgulandı.

“HEPİNİZİ ÇOK ÖZLÜYORUM”

Navalny hastanenin açıklamasından sonra son durumunu kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Eşi ve çocuklarıyla birlikte hastane odasında çekilen bir fotoğrafa yer veren Navalny, “Merhaba ben Navalny. Hepinizi çok özlüyorum. Her şeyi hala çok zor yapıyorum ama dün bütün gün kendim nefes alabildim” notunu düştü.

TESTLER NOVİÇOK DİYOR

Navalny, ailesinin Rusya'da gerekli tedavinin yapılmadığı iddialarının ardından uzun süren girişimler sonucu Almanya'ya götürülmüştü ve Berlin'deki Charite Mitte Hastanesi’nde 22 Ağustos'tan bu yana tedavi görüyor.

Almanya, Fransa ve İsveç’teki bağımsız laboratuvarlar tarafından yapılan test sonuçlarına göre Navalny’nin Noviçok maddesiyle zehirlendiği öne sürülüyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver