Zanka

21 Eylül’de okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitim başlayacak. Öğrencilerin okula gidip gitmemesi ise velilerin kararı olacak. Yeni dönem için geri sayım devam ederken, merak edilen bir konu da servis ücretleri. İstanbul’da aylardır iş yapamayan servisçiler pandemi nedeniyle özel bir tarife talep etti. Karar için gözler 24 Eylül’deki UKOME toplantısında. Ayrıca servisçilerin kapasite konusunda da tavrı oldukça net: “Yüzde 50 kapasite getirilirse itiraz ederiz”

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, salgın gölgesinde başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yapılacak servis ücreti zammına ilişkin NTV’ye açıklamalarda bulundu.

Hamza Öztürk yaptığı açıklamada servis ücretlerinin henüz belli olmadığını söyledi ve bu konunun görüşüleceği UKOME toplantısının 24 Eylül'de yapılmasının planlandığını belirtti.

Yeni eğitim yılının 21 Eylül'de kademeli olarak başlayacağının altını bir kez daha çizen Hamza Öztürk, “Okullar açılacak ama biliyorsunuz çocuklar 1 gün okula gidecek. Şu an için servis ücretleri konusu bu durumda bir aciliyet taşımıyor” dedi.

Velilerin, ilk hafta çocuklarını okula kendilerinin götürmesi yönünde taleplerin bulunduğunu da söyleyen Öztürk, “Bu talep bize velilerden geldi. Eğer başka bir talep gelirse de değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

“YÜZDE 50 KAPASİTE GETİRİLİRSE İTİRAZ EDERİZ”

Yeni servis oturma düzenindeki soru işaretlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Öztürk, kendilerine yüzde 50 kapasite konusunda ne bakanlıktan ne de İl Milli Eğitim Bakanlığından böyle bir şart bildirildiğini ifade etti.

Öztürk, yüzde 50 kapasite şartının getirilmesi durumunda bu konuya itiraz edeceklerini söyleyerek, “Siz 5 bin lira maaş alırken size 2 bin 500 lira verseler kabul eder misiniz? Bu arabalarımızın bir maliyeti var. Bunlar bir şekilde karşılanmalı ki biz de evimize ekmek götürelim. 7 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. Artık bir çeyrek ekmek gitsin bizim evimize” ifadelerini kullandı.

SERVİS ZAMMINDA ÖZEL TARİFE TALEBİ

Korona virüs önlemleri kapsamında servislerde uygulanacak önlemler merak konusu ancak yapılacak zam da İstanbul'daki vatandaşları yakından ilgilendiriyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden salgın döneminde özel bir tarife talep ettiklerini açıklayan Öztürk, şöyle konuştu:

“Şu anda özel bir durum yaşıyoruz. Özel bir tarife çıkartalım. Şu anda zam konuşacak durumda değiliz. 3 öğrenci ile servis yapmaya kalksa, yüzde 30 zam koysanız ben bunu yapabilir miyim? Biz bu şartlarda servisçilik yapabiliriz, yapamayız. Şehirler arası seyahat yasağı kalktığında nasıl Ulaştırma Bakanlığı özel bir tarife çıkardıysa biz de benzeri bir tarifenin büyükşehir tarafından servisçi esnafı için hazırlanmasını talep ediyoruz”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver