Zanka

Birçok ülkede tüketimde bir numara olan Nutella, son günlerde kendisini “Helal mi değil mi?” tartışması içerisinde buldu. Nutella’nın bir kullanıcının sorusuna “Helal değiliz” diye yanıt vermesiyle başlayan tartışmalar, giderek alevlendi ve sosyal medyanın gündemine yerleşti. Hatta Nutella’ya karşılık Torku ve Fiskobirlik markaları büyük prim yaptı. Zor durumda kalan firma özür diledi ve “Dünya çapında satılan tüm Nutella'lar helal tüketime uygundur” dedi…

İtalyan çikolata üreticisi Ferrero’nun bünyesinde bulunan ve dünyanın bir numaralı kakaolu fındık kreması olarak gösterilen Nutella, birkaç gün önce Twitter'dan ürünlerinin helal sertifikalı olup olmadığını soran bir tüketiciye “Helal değiliz” diye yanıt verdi.

Gelen yanıt bir anda gündeme yerleşti ve büyük tepki topladı. Nutella’ya karşı sosyal medyada boykot kampanyaları başlatıldı.

Bu cevabın ardından hem Dünya hem de Türkiye gündeminde en çok konuşulanlar arasına giren Nutella, bir süre sonra yeni bir paylaşımda bulundu ve özür diledi.

Nutella'nın yaptığı ikinci paylaşımda, “Dünya çapında satılan tüm Nutella'lar helal tüketime uygundur. Nutella üreten tesislerin yüzde 90'dan fazlası halihazırda helal sertifikasına sahiptir. Geri kalan fabrikalar için ise sertifikalandırma süreci devam etmektedir. Daha önceki tweet'imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz.” ifadelerine yer verildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1