Zanka

Korona virüs tedavisinde kullanılan immün plazma stoklarının tükendiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, hastalığı geçiren vatandaşlara bağışta bulunmaları konusunda çağrıda bulundu. Kınık, “Hastalığı geçirmiş olan ve kendilerine ulaşmış olduğumuz bağışçılarımız lütfen immün plazma bağışından imtina etmesinler. Onların bağışlayacağı bağışlarla 8 hasta hayata dönebilir” dedi…

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, korona salgınına karşı verilen mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bütün dünyada birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığını ifade eden Kınık, “Mart, nisan ayında yaşadığımızdan farklı olarak hayatı durdurmadan, tedbirleri alarak maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek yaşamaya gayret ediyoruz. Bütün dünyayla beraber Türkiye'de de bu anlamda mücadele devam ediyor” diye konuştu.

“İMMÜN PLAZMA İHTİYACININ ARTACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ”

Kınık, şöyle devam etti:

“Haziran, temmuz, ağustos aylarında yoğun bir kampanyayla stoklarımızı yüksek seviyeye getirdik. Yaklaşık 5 bin ünite immün plazma stok seviyesiyle bu anlamda eylül ayına girmiştik. Ancak şu an artan talep nedeniyle bu stoklarımızı erittik.

İmmün plazma bağışın çok önemli olduğunu önümüzdeki günlerde kış nedeniyle birlikte yaşanan kapalı ortamlardaki risk artması nedeniyle vakaların artacağını immün plazma ihtiyacının artacağını söyleyebiliriz.

Hastalığı geçirmiş olan ve kendilerine ulaşmış olduğumuz bağışçılarımız lütfen immün plazma bağışından imtina etmesinler. Onların bağışlayacağı bağışlarla 8 hasta hayata dönebilir.

Dolayısıyla kesinlikle kendi sağlıklarını tehdit eden herhangi olumsuz bir risk bulunmamaktadır. Çünkü onlar artık hastalığı yenmiştir.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver