Zanka

İYİ Parti kurultayındaki seçime tek aday olarak giren Meral Akşener, 1289 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden partisine genel başkan seçildi…

Altınpark'ta yapılan İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda oy verme işlemi saat 13.30'da tamamlandı. Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı.

Buna göre, seçime tek aday olarak katılan Akşener, oy kullanan 1289 delegeden 1289'unun oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi.

İYİ Parti'nin toplam kayıtlı 1379 delegesi bulunuyor.

PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU

Konuşmasında "Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi" yüzünden Türkiye'nin borcunun büyüdüğünü, gelirinin azaldığını, çalışanların maaşlarının kuşa döndüğünü söyleyen Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Bu millet, bu ucube sistemi hak etmiyor. Milletimiz sözlerine güvendi, destek verdi ama artık damadın yalanları milletin gerçeklerini saklayamıyor. İşte bu yüzden Türkiye'nin dört bir yanından, bir ses yükseliyor. Millet bizi çağırıyor. Diplomasiden ekonomiye, eğitimden üretime, işsizlikten borçlara, boşaltılan hazineden, vatan evlatlarını ortada bırakan kayırmacılığa kadar, bütün bu keşmekeşin ve çilenin çözümü belli, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem...”

Partisinin iktidarında ilk iş olarak, bu düzeni değiştireceklerini, "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem"le Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden Akşener, şunları kaydetti:

“Bugün, buradan ilan ediyorum ki İYİ Parti iktidarında ilk iş olarak, ülkemizi uçurumun kıyısına sürükleyen, milletimizi yokluğa mahkum eden, bu düzeni değiştireceğiz. Kimse merak etmesin, eskiye dönmeyeceğiz. Eskinin yanlışlarının tekrar edilmediği, vesayetin olmadığı, hakimiyetin gerçekten milletin olduğu, demokrasinin tam ve kamil olarak uygulandığı, 21'inci yüzyıl Türkiyesi'ne yakışır bir sistemle, milletimizi buluşturacağız.”

Bunu yaparken, uluslararası alanda Türkiye'nin itibarını yeniden kazandıracaklarını, diplomaside işi ehline vereceklerini, devlet aklıyla hareket edeceklerini anlatan Akşener, "Tam bağımsızlık, itibarlı uluslararası ilişkiler demektir. Bunu sağlayacak, Türkiye'ye kaybettiği itibarını yeniden kazandıracağız. Türkiye'nin menfaatleri söz konusuyken bile, ona buna atarlanmayı diplomasi zanneden anlayışa son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Akşener, Türkiye'nin kaynaklarının yeterli olduğunu, kaynakları doğru kullanarak, milletin parasını üretim ve istihdam yaratacak alanlarda değerlendireceklerini, üretim artınca istihdamın da insanların gelirinin de geleceğe güvenin de artacağını belirtti.

İktidara geldiklerinde, milletin vergi yükünü hafifletecekleri, ÖTV'yi düşürecekleri, yoksullukla mücadele edecekleri vaatlerinde bulunan Akşener, eğitimde ilk iş olarak Milli Eğitim Şurası'nı toplayacaklarını, her öğretmeni kadrolu olarak istihdam edeceklerini söyledi.

Akşener, "sosyal yardım" sözü yerine "sosyal hak" sözünü kullanacaklarını belirterek, "İhtiyaç sahibi her vatandaşım, devletin verdiğinin bir yardım değil, anasının ak sütü gibi helal bir vatandaşlık hakkı olduğunu bilecek." diye konuştu.

İYİ Parti iktidarında, huzuru, güveni, adaleti ve zenginliği tesis edeceklerini savunan Akşener, "Yol haritamız eksiksiz şekilde hazır. Devlet nasıl yönetilirmiş, dosta düşmana göstereceğiz." ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver