Zanka

Türkiye’nin gündemine yerleşen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünü programında işleyen Müge Anlı’nın, dosyayı kapattığı iddia edilmişti. Sosyal medyada ortaya atılan bu iddialar üzerinden tepki gösterilen Müge Anlı’dan, açıklama geldi. Anlı, “Benim yapabileceğim daha ne kaldı. Bıraktık sanmayın, başka bir ifade geliyor, aile tekrar geliyor. Bunu savcı değerlendirir. Bekleyeceğiz, beklemek zorundayız” dedi…

Müge Anlı, evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır ve Ümitcan Uygun’un intihar ettiği iddia edilen annesi Gülay Uygun dosyasına dünkü programında yer vermemişti. Anlı programında farklı konulara değinince, Twitter’da “Müge Anlı Aleyna Çakır dosyasını kapattı” iddiası ortaya atılmış ve tepkiler çığ gibi büyümüştü.

“BEN DAHA NE YAPABİLİRİM”

Başarılı gazeteciden sosyal medyadaki eleştirilere yanıt gecikmedi. Müge Anlı, bugünkü programında hakkındaki iddialar üzerine şunları söyledi:

“Arkadaşlar ben her zaman söylüyorum, bu programı beraber yapıyoruz. Benim yapabileceğim daha ne kaldı. Herkes geldi, bildiklerini anlattı. Soruşturmalar yürütülüyor. Aile de burada. Ben adalete güveniyorum, güvenmek zorundayım. Ama kendimi de anlatmak istiyorum. Daha ne yapılsın. Bıraktık sanmayın, başka bir ifade geliyor, aile tekrar geliyor. Bunu savcı değerlendirir.

“BEKLEMEK ZORUNDAYIZ”

“Bunun kararını ne ben ne siz verebilirsiniz. Buraya bağlanıp konuşmaktan korkanların da bilgilerini ilettim. Ben Gülay Hanım'ın ailesine de sesleniyorum. Siz de bu işin peşini bırakmayın. İster burada ister başka yerde. Dediğim gibi ben bekliyorum. Siz benim arkamda olduğunu müddetçe ben de bu olayın arkasındayım. Aleyna olayının diğer konulardan farkı yoktu ki? İnanın bu böyle değil, ben üç dosyanın da aynı işlenmesini isterim ama bu savcının kararı. Bekleyeceğiz, beklemek zorundayız.”

ALEYNA ÇAKIR'IN AVUKATI SON DURUMU PAYLAŞTI

Öte yandan Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım, dosyayla ilgili son durumu açıkladı. Yıldırım, “Ümitcan'ın hiç HTS kaydının gelmediğini görüyoruz, biz bu durumun benzerini Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda da yaşadık. Dosya sürüncemede kaldı. Aleyna'nın şiddet gördüğü dosya, Aleyna'nın ölümüne ilişkin dosya, ayrıca Ümitcan'ın annesinin şüpheli ölümüne ilişkin dosya birbirinden ayrı düşünülemez. Biz tutuklanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver