Zanka

TRT’de Stadyum programının moderatörü Ersin Düzen’in ne kadar maaş aldığı tartışmalara neden olmuştu. Fatih Altaylı, köşesinde ismini vermek istemeyen TRT üst yönetiminden bir kişinin söylediklerini aktardı. TRT'den büyüyen tartışmaların ardından resmi açıklama geldi...

NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol adlı programda Rıdvan Dilmen’in yaptığı açıklamalar sonrasında yaşanan tartışmaları yorumlayan Fatih Altaylı, “Ben Ersin Düzen'i tanımam. Belki canlı 1 kere gördüm. TRT'den ayda 400 bin TL, TFF'den 100 bin TL alıyormuş. Okuduklarımı söylüyorum. Almıyorsa günahını almak istemem. Bütün medyada bunlar yazılıyor. Rıdvan Dilmen de TFF'den maaş konusunu söyledi ama son yayınında dile getirmedi” demişti.

Ersin Düzen’de Fatih Altaylı’ya “Bu zamana kadar Allah'a şükür alnım yere bakmadı. Geçmişimde bir tane lekem olmadı. Benimle ilgili TRT'den 400 bin TL, TFF'den 100 bin TL para alıyor diye ekrandan iftira atıyorsun. Eğer bu iftirayı ispatlarsan, bundan sonra Türkiye'de Ersin Düzen'in yüzünü görmeyeceksin. İspatlayamazsan sen ne yapacaksın? Kolay mı bu kadar iftira etmak? 10'da birini almıyorum kardeşim.” yanıtını vermişti.

ALTAYLI: ÜST YÖNETİMDEN İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN KİŞİ DOĞRULADI

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı konuyu köşe yazısına taşıdı ve TRT üst yönetiminden ismini vermek istemeyen bir kişinin aradığını, Düzen'in programı için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı bilgisini doğruladığını yazdı.

Altaylı yazısında TRT üst yönetimindeki kişinin, “Fatih Bey, Ersin Düzen’in TFF’den kaç lira maaş aldığını bilemem ama TRT’de yapmakta olduğu program için 2017 yılında ayda 400 bin TL+KDV aldığı doğru bir bilgidir. Kendisi ile yapılan anlaşma böyleydi. Ancak bu Düzen’in maaşı değil program için bir ayda ödediğimiz para idi. Buna diğer katılımcıların aldığı telifler ve programın hazırlanmasında yapılan harcamalar dahildir. Ersin Düzen fatura karşılığı bu parayı bizden alırdı. Teknik altyapıyı yani kamera, varsa montaj falan gibi işler TRT imkânları ile biz sağlardık.” dediğini aktardı.

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

“Bunun üzerine sordum. “Peki katılımcılara ve teknik ekibe ne verirdi” Aldığım yanıt şu oldu: “Biz onları bilemeyiz. Bizim anlaşmamız aylıktı. Ayda bazen 4 bazen 5 program olurdu. Kaç program olursa olsun biz 400 bin TL artı KDV sabit ücret vereceğimiz hususunda anlaşmıştık zaten. Program başı 100 bin TL’yi program arkadaşlarına nasıl bölüştürürdü bilmeyiz. Ancak konu TBMM’de gündeme gelince kendisinden TRT yönetimi olarak detay döküm istemiştik. Galiba şahsına aldığı para aylık 140 bin TL idi. Ancak açık söyleyeyim bu bizi ilgilendiren bir şey değildi. Biz program için ayda 400 bin TL artı KDV ödüyorduk. Tüm bu bilgiler TRT muhasebe kayıtlarında zaten mevcuttur.”

TRT’DEN MAAŞ AÇIKLAMASI

Ersin Düzen'in aldığı maaş hakkında yapılan tartışmalara ilişkin TRT’den resmi açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ersin Düzen’in maaşıyla ilgili açıklamamız

Kurumumuzda hizmet alımı yöntemiyle çalışan Spor Spikeri Ersin Düzen’in maaşına ilişkin gerçekle ilgisi olmayan rakamların ortaya atılması ve bu iddiaların yayılması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

Haftada 4 gün taze içerikle yayınlanan ve Türkiye’nin en çok izlenen spor programı olan “Stadyum”un 10 yıldır moderatörlüğünün yanı sıra özel röportajlar ve maç anlatımları da yapan Ersin Düzen’e yeni yayın döneminde yapılan yüzde 10 artışla aylık 27 bin 500 TL hizmet bedeli ödenmektedir.

Ersin Düzen’e belirtilen bu ücretin dışında başka bir ödeme yapılmamaktadır.

Kurumumuz, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konusunda büyük bir sorumlulukla hareket etmektedir.

İddia edilen rakamlar akıl ve mantık dışıdır. Haksız ve yanlış bilgilerden hareketle ortaya atılan iddialar tüm TRT çalışanlarını derinden üzmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver