Zanka

Eşi için adrese teslim kadro ilanına çıkan ve büyük tepki çeken Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, görevden uzaklaştırılmıştı. Yapılan son açıklamayla Hüseyin Bağ’ın görevinin sonlandırıldığı bildirildi…

2017'de eşi Derya Bağ'ı İslam Enstitüsü'ne sekreter olarak atayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşi için bir kadro daha yaratmasıyla gündeme gelmişti.

“Öğretim görevlisi” ilanında “Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı Mezunu olmak, Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, lisans sonrası en az 10 yıl deneyim, yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak ve ikinci dil bilmek” şartları arandı. Bu şartlara uyan kişinin rektörün eşi Derya Bağ olması, “adrese teslim” yorumlarına neden olmuştu. Pamukkale Üniversitesi'nin resmi web sitesinde önceki gün yayınlanan ‘Öğretim Görevlisi Alım İlanı Ön Değerlendirme Sonuçları'na göre de 10 Ağustos'ta yapılacak sınava katılacak isim “D** B**” şeklinde duyuruldu.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da söz konusu ilan nedeniyle Hüseyin Bağ hakkında soruşturma başlatmıştı ve yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu’nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr. Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır.”

İLK DEĞİLDİ

Rektör Hüseyin Bağ, birçok skandala daha imza atmıştı. Makam şoförlüğünü yapan kişiyi ise önce yüksekokula sekreter olarak atayıp, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yapmıştı.

Ayrıca Rektör, yarı zamanlı çalışan 150 öğrenciyi ‘bütçe yetersizliği' gerekçesiyle kovmuştu.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

YÖK'ten yapılan yeni açıklamayla, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevinin disiplin cezası nedeniyle kanunen sonlandığı bildirildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1