Zanka

TRT EBA TV’de 7. sınıf öğrencilerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde cin ve şeytan anlatılmıştı. Konular ve ekranda yer alan “Cinlerin varlığı ve bazı özellikleri Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde açıklanır” ifadeleri tepki çekmişti. Peki Kur'an'da Cin Suresi aslında ne anlatır? İslam'da cin nasıl geçer? Araştırmacı Yazar İhsan Eliaçık, gerçekleri anlattı ve “İnsanların bildiği şekilde cin diye bir şey yok. Bunlar insan beyninin ürettiği halüsinasyonlardır. Kur’an'da Cin Suresi vardır evet, ama olmadığını anlatmak için vardır” dedi…

Korona virüs salgını nedeniyle öğrenciler uzaktan eğitim yöntemiyle okula devam ediyor.

TRT EBA TV’de Ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde, cin ve şeytan anlatıldı. “Görünen ve görünmeyen varlıklar” konulu derste, çocuklara cin hakkında şu bilgiler verildi:

“Cinler ateşten yaratılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de Cin Suresi vardır. Cinlerin insanlar gibi iyileri ve kötüleri vardır. Bizler gibi ibadet etmek ve iman etmekten sorumlulardır. Yaptıkları şeyi akıl ve iradeleri ile yaparlar. Gelecek hakkında bilgiye sahip değillerdir. Gaybın bilgisi yalnızca Allah’ın bilebileceği bir şeydir. Dolayısıyla cinler ile sohbet edip, gelecek hakkında bilgi aldığını söyleyen insanlara inanmayınız.”

KUR’AN’A GÖRE CİN NEDİR? CİN SURESİ’NDE NE ANLATILIR?

Araştırmacı Yazar İhsan Eliaçık, Zanka TV’de yayınlanan Yaşayan Sorular programında, Kur’an’da geçen Cin Suresi’ni ve aslında ne anlama geldiğini anlattı.

Cin kelimesinin “üzeri örtülü olan, görünmeyen” anlamına geldiğini söyleyen İhsan Eliaçık, “İnsanların yaygın anlamda bildiği şeklinde cin diye bir şey yok. Bunlar insan beyninin ürettiği halüsinasyonlardır. İnsan beyni dış dünyada varlık üretir” açıklamasında bulundu.

Kur’an-ı Kerim’de geçen Cin Suresi hakkında bilgi veren Eliaçık, şunları söyledi:

“Cinin ne olduğunu anlatmak için gelmiş bir suredir. O surenin ilk 15 ayetinde cin meselesine Kur’an’ın tavrının ne olduğu ortaya sergilenir. Cin Suresi var ama cinin olmadığını anlatıyor.”

İHSAN ELİAÇIK’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
27