Zanka

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu…

Sosyal Güvenlik Kurumu - Türk Eczacıları Birliği Protokol İmza Töreni’nde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarından satır başları şöyle:

* Sosyal güvenlik sisteminde yaptığımız iyileştirmelerle, hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmayan bir sağlık sigortası sistemine sahibiz

* Mart ayından bugüne Covid-19’la mücadele kapsamında, Bakanlık olarak sağladığımız yardım ve desteklerin toplam tutarı 35 milyar liraya yaklaştı.

* Vatandaşımızın sağlık hizmetlerine erişiminde bir kesinti olmaması için çeşitli tedbirleri hızla devreye aldık. Kronik hastalarımızın 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin geçerlilik sürelerini uzattık

* Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerini iki katına çıkarttık. Yine yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçları geri ödeme listemize aldık.

* Eczanelerimiz, sağlık ve sosyal güvenlik sistemimiz içinde bizim vatandaşlarımızla temas noktamız. Bugün, sözleşmeli olduğumuz toplam 26.556 eczane aracılığıyla vatandaşımıza hizmet veriyoruz.

* Aylık olarak, ortalama 30 milyonun üzerinde reçeteye işlem yapıyoruz.

* 2000’li yıllarda bedeli ödenen ilaç sayısı 3.986 iken, bugün iki kattan daha fazla artarak toplam 8.748 ilaç geri ödeme listemizde

* Yeni protokol 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe girecek ve 4 yıl süreyle geçerli olacak.

* Protokolün sağlık ve sosyal güvenlik sistemimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver